Title of a News Article

Urfaspor’un bir kez daha başı belada…

.

Urfaspor’un bir kez daha başı belada…
banner206

Balıkesirspor, haksız fesih yaptığı iddiasıyla Şanlıurfaspor ile anlaşan Daudet N’Dongala ve anlaştığı Sarı-Yeşilli kulüp hakkında dava açıyor.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfaspor’un dün Balıkesirspor’dan 1 buçuk yıllığına renklerine bağladığı Daudet N’Dongala transferi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Balıkesirspor Yönetimi, haksız fesih iddiasıyla hem Daudet N’Dongala hem de Şanlıurfaspor hakkında FİFA nezdinde dava açılacağını bildirdi.

Daha önce Dardanel Çanakkalespor’dan Kubilay Sönmez ve Boluspor’dan Hakan Arslan transferlerinde söz konusu futbolcuların haksız fesihlerinden dolayı büyük sıkıntı yaşayan Şanlıurfaspor, Hakan Arslan için Boluspor’a 1 buçuk milyon TL ceza ödemişti. Kubilay Sönmez transferi ile ilgili de uyarı alan Sarı-Yeşilli kulübün, bu kez de başının Balıkesirspor ile ağrıyacağı aşikar görünüyor.

 

İşte Balıkesirspor Kulübü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama…

Bilindiği üzere kulübümüzün sözleşmeli futbolcusu olan Daudet N’Dongala, 27.12.2016 tarihinde avukatı aracılığıyla kulübümüzle olan sözleşmesini tek taraflı olarak fesih etmiştir. FİFA kuralları gereği futbolcunun haklı fesih yapabilmesi için, fesih öncesi kulübe usulüne uygun ihtar göndermesi gerekmektedir. Aynı ihtar Türkiye Futbol Federasyonu’na da usulen gönderilmektedir. Söz konusu futbolcunun avukatı aracılığıyla kulübümüze gönderdiği fesih bildiriminde gönderildiği iddia edilen 16.12 2016 tarihli ihtar yazısı, ne kulübümüze ne de TFF’ye ulaşmıştır. Bunun dışında faks yazısının asılları da ne kulübümüze ne de TFF’ye gönderilmiştir. Kulübümüze gönderildiği iddia edilen yazının bir örneğini talep ettiğimizde sadece faks iletim raporu tarafımıza gönderilmiş ve Türk Telekom kayıtlarında yapılan incelemelerde bu şekilde bir gönderimin yapıldığına dair kayda rastlanmamıştır.

Daha önce başka kulüplerde bu tip asılsız belgelerle sözleşmelerin haksız bir şekilde fesih edildiği ve bu konularla ilgili davaların FİFA nezdinde görüldüğü futbol kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Futbolcunun yaptığı haksız fesih ile ilgili hukuki durum 1. Lig Kulüpler Birliği’ne de iletilmiş ve konu ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi kulüp başkanlarından rica edilmiştir.

Tüm bu gerçekler ışığında kulüp yönetimi olarak futbolcuya ve menajerine yaptıkları davranışın oyuncunun kariyerini etkileyebileceği bildirilmiş ve hukuki boyutuyla ilgili bilgi verilmiştir. Futbolcu bunun üzerine Antalya’da yapılacak devre arası kampına katılacağını menajeri aracılığıyla tarafımıza bildirmiştir. Antalya’da yapılacak görüşmeden sonra kulüple tekrar sözleşme yapılacağı tarafımıza iletilmiştir. Futbolcunun kulübümüzden özür dileyip kampa katılmasını beklerken 07.01.2017 tarihinde futbolcu menajeri Futbol Şube Sorumlumuz Harun Atabay ile yaptığı görüşmede oyuncunun sözleşmesinde toplam 55.000 euro iyileştirme ve ikinci yarıda oynanacak müsabakaların 8’inde ilk 11’de oynama garantisi karşılığında  sözleşme yenileyeceklerini belirtmiştir. Kendilerine teklif ettikleri şeyin futbolun doğasına aykırı olduğu, hiçbir oyuncuya ilk 11’de oynama garantisinin verilemeyeceği, bu konunun tamamen teknik heyetin insiyatifinde olduğu ve futbolcunun formayı ancak antrenmanlarda gösterdiği performansa göre kazanılabileceği izah edilmiştir. Bu konuyla ilgili yazışmalar elimizde mevcuttur.

Yukarıda yapılan açıklamalar sonrası; Balıkesirspor Kulübü Derneği Yönetimi olarak tüm futbol kamuoyunun bilmesini isteriz ki; hiçbir futbolcu Balıkesirspor Kulübünün etik değerlerinden ve prensiplerinden daha değerli değildir. Konu ile ilgili hassasiyetimiz, futbolcunun kulüpten ayrılmış olması değil, Balıkesirspor’un menfaatleri doğrultusunda yapılmış olan sözleşmenin kulübümüz aleyhine usule uygun olmayan yöntemlerle yenilenmeye zorlanmasıdır. Türkiye’de bulunan tüm kulüplerin maddi krizler yaşadığı şu günlerde menajerler vasıtasıyla yabancı oyunculara dünya standartlarının çok üzerinde ücretler ödetilmesine karşı tüm kulüplerin ortak hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Söz konusu haksız fesih ve sonrasında futbolcunun başka bir kulüple sözleşme imzalaması ile ilgili hukuki süreç tarafımızca başlatılmıştır. Adı geçen futbolcunun sözleşmeyi haksız fesih ettiği ve hali hazırda futbolcumuz olduğunun tespiti ile sözleşme imzalayan kulübün bu şartlarda bir futbolcu ile sözleşme imzalaması nedeniyle tazminat talebimizi içerir dava FİFA nezdinde açılacaktır. Konu ile ilgili Balıkesirspor’un menfaatleri doğrultusunda gerekli tüm işlemlerin yapılacağını komuoyuna duyururuz.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2017, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195