Title of a News Article

Urfaspor'un yeni sezonda hedefi ne olacak?

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, Gazeteci Reşat Uzun’a özel açıklamada bulundu. Yanlış futbolcu ve yanlış hoca tercihlerinden dolayı bu yıl başarıya ulaşamadıklarını açıklayan Başkan Şimşek, Şanlıurfaspor’un Süper Lig’i hedefleyen görüntüsünün önümüzdeki sezonda da devam edeceğini söyledi.

PTT 1. Lig’i 45 puanla 11. sırada tamamlayarak şampiyonluk hedefine ulaşamamanın üzüntüsü yaşayan Şanlıurfaspor’da, artık önümüzdeki yıl düşünülmeye başlandı. 24 Mayıs'ta yapılacak olağan kongrede güven tazelemek isteyen İş Adamı Fethi Şimşek başkanlığındaki yönetim kurulu, 2014-2015 futbol sezonunda şampiyonluğa ulaşabilmek için çalışmalarına erken başlayacak.

 
“Deneyimimiz arttı”

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, şampiyonluk hedefiyle başladıkları bu sezonu başarıyla kapatamamalarının nedenlerini Gazeteci Reşat Uzun’a anlattı. Bu sezon Urfaspor’un 1. Lig’de ikinci yılı olduğunu anımsatan Şimşek, “Bu iki yılda en azından 1. Lig deneyimini elde ettik, futbol konusunda, 1. Lig konusunda deneyimimiz arttı. Gerçekten Urfa’nın yapısı, Urfa’nın duruş biçimi, Süper Lig’i hedefleyen görüntüsü devam edecektir. Hayırlısı olsun. Hatalarımız oldu, doğrularımız oldu, yanlışlarımız oldu bunun toplamında biz ligde kaldık. Süper Lig’e çıkış nasip olmadı” dedi.

Şimşek, “Birçok doğru yapabilirsiniz ama birkaç hata yaparsanız şansınızı kaybedersiniz” diyerek, şunları kaydetti:

“Her şeyi doğru yapmanız gerekiyor, bütün süreçleri doğru yönetmeniz gerekiyor. Biz bunu kendi içimizde değerlendiriyoruz. Birkaç isabetsiz transfer yaptık, hocalar konusunda isabetli hareket edemedik veya kısmetimiz olmadı. Sonuç bu, yani yüzde 90 doğru yapmanız yetmiyor, yüzde 100 doğru yapmanız yetiyor. O birkaç yanlış transfer ve hoca konusundaki duruş biçimimiz bizim bu sonucu elde etmemizi sağladı. Allah’tan yine bu ligdeyiz. Çünkü 4 takım düştü, çıkan takım olmak isterdik. Çünkü Şanlıurfaspor ve Adana Demirspor çok iddialı başladı. Ama tutmayınca tutmuyor yani bir sinerjinin tutması gerekiyor.”

 

“50 yıllık ihmaller var”

Kendileri ile birlikte yola çıkan Bakan Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Şanlıurfa Valisi’nin desteklerinin devam ettiğini belirten Şimşek, “Bizde yönetim olarak devam etme kararı aldık. Belki yönetimde zorunlu değişiklikler olabilir. Şanlıurfaspor’un bir kulüp hürriyetine bürünmesi için, bir kulüp kimliğine kavuşabilmesi için, günübirlik olmaktan çıkıp kalıcı hale gelmesi için ve Şanlıurfa kentinin bir marka şehir olması için bu dediğimiz şeylerin mutlaka yapılması gerekiyor. 50 yıllık ihmaller var, bunların hiçbirini bahane olarak görmemek lazım. 50 yıldır yapılmadıysa bugün yapılmalıdır, geç kalınmış hiçbir şey yoktur” diye ifade etti.

 

“Urfaspor, artık ufak tefek bütçelerle yönetilecek halden çıktı”

Şimşek, 24 Mayıs’ta yapılacak kongrede başka isimlerin de aday olacakları söylentileri ile ilgili de, şunları konuştu;

“Taleplerin olması iyi bir gelişmedir. Birçok kulüpte herkes kulüp başkanlığından kaçınır.Böyle bir iştahın olması Urfaspor’un lehinedir, Şanlıurfaspor’un artık marka haline geldiğini ve değerli bir varlık haline geldiğini gösteriyor. Bu durum bence iyidir, demek ki kulübü düşünenler var. Bu hayırlı bir gelişmedir. Bana göre; bu bir algı meselesidir. Kim arzu ediliyorsa, kim bu yükü taşıyacaksa onun taşın altına elini koyması mutlaka gerekiyor. Tabi şunu unutmamak lazım; Şanlıurfaspor artık 1. Lig’de kalıcı hale geldi ve Süper Lig’i hedefleyen bir görüntüsü var. Urfaspor, artık ufak tefek bütçelerle yönetilecek halden çıktı. Yani en iyimser bütçe yaptığımızda Urfaspor’un her yıl 7-8 Milyon TL gibi bir desteğe ihtiyacı var. Bu desteği yapabilecek yönetimlere kapımız açık, yönetimimizin içinde yer alabilirler. Çünkü Şanlıurfaspor her şeyden daha önemlidir, bu toplumun malıdır, bireysel bir mal değildir.” 

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195