Title of a News Article

Vali kupasını kazanan Şanslı At...

Geçtiğimiz aylarda aydınlatma işleri tamamlanan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in açılışını yaptığı Şanlıurfa Hipodromunda vali kupası koşusu yapıldı. 13 atın yarıştığı vali kupası koşusunu 7 numaralı KISS OF STEPS 2.5 boy farkla kazanırken, 13 numaralı KING UGLY ikinci, 4 numaralı HAMMURABİ üçüncü, 12 numaralı ÇİFTÇİ AĞA’da dördüncü oldu.

KISS OF STEPS’in kazandığı yarışta kupayı at sahibi M.Garip Yılmazoğlu Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün elinden aldı. Kupa töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Yarışlarımızda gündüz heyecanlar vardı şimdi heyecanlara akşam yarışları da katıldı. Bundan sonra Şanlıurfa bu heyecanı akşam vaktinde de, gece vaktinde de yaşayacak. At bizim aileden birisi, bizim tarihimiz ve geleneğimizde ailenin bir parçası yani at murattır, at berekettir, at sevgisi sevgilerin en güzellerinden biri, Şanlıurfa’da Arap atı konusunda Türkiye’nin en verimli yeri ve bu zenginliği bir şekilde değerlendirmek lazım. Türkiye Jokey Kulübü de bu yarışmaları gece de açarak bu heyecanı bize sağladılar. Gerçekten çok zevkli bir spor, izlemesi de binmesi de ata yakın olan her şey bence çok iyi ben ata da bindim. Gerçekten mübarek bir hayvan, tekrar hayırlı olsun ben teşekkür ediyorum.” Dedi.

Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Necati Demirkol ise, “Urfa’nın Arap atçılığında çok önemli bir yeri var. Zaten atçılarıyla, sizin gibi yarış severlerle kralların sporu, sporların kralı diye tabir ediyoruz. Çok güzel bir yarış oldu, Urfa hak ettiği yeri bulacaktır. Hem bölge halkının desteğiyle hem Sayın Valimizin ve yerel yöneticilerimizin desteğiyle, bu arada Tarım Bakanlığımızı da unutmayalım onlarında çok önemli destekleri oldu. İnşallah daha güzel yarışlar olur diye düşünüyoruz.” Diye konuştu.

Bu arada geceye Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, TJK Genel Sekreteri Necati Demirkol, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aysel Göncü, Baro Başkanı Hikmet Delebe, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Yılmaz ve çok sayıda yarış sever katıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195