Title of a News Article

Yerine gelen isim belli oldu

 Yerine gelen isim belli oldu
banner206

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u Süper Lig’e çıkardıktan sonra yollarını ayıran ve Şanlıurfaspor ile anlaşan Teknik Direktör Cihat Arslan’ın yerine gelen isim belli oldu.

Spor Toto Süper Lig’in yeni ekiplerinden Başakşehir Futbol Kulübü, teknik direktör Abdullah Avcı ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyespor adı altında mücadele eden ve bu yıl Süper Lig’e yükseldikten sonra ismini Başakşehir Futbol Kulubü olarak değiştiren kulüp, geçmiş yıllarda takımı çalıştıran Abdullah Avcı ile 5 yıllık anlaşmaya vardı. İmza töreninde Başakşehir Futbol Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ ve yönetim kurulu üyeleri ile teknik direktör Abdullah Avcı yer aldı.

 

GÜMÜŞDAĞ: “11 BRANŞ İLE YOLUNA DEVAM EDECEK”

İstanbul Başakşehir Futbol Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ, Abdullah Avcı ile uzun süreli tanışıklıkları olduğunu belirterek, "Avcı önemli teknik direktör ve uzun süredir tanışıklığımız var. A Milli Takım’da da çalıştık. İnanıyorum ki çok önemli çalışmalar yapacağız. 5 yıllık sözleşme imzalayacağız. Son dönemlerde Fair-play anlayışında yapısal işleyiş eksiklikleri görüyoruz. Bu anlamda her zaman eksiksiz desteklemeye çalışacağız ve sempatik halimizi hep koruyarak devam edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, 1990 yılında kuruldu. Bugün itibari ile İstanbul Büyükşehir Belediye Kulübü bünyesinde 11 branş ile yoluna devam edecek" dedi.

 

“ÇOK ÖNEMLİ BAŞARILAR SAĞLADIK”

İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübünden futbol haklarını tamamen aldıklarını dile getiren Gümüşdağ, “Belediye çatısı altında futbol takımı olmayacaktır. Doğru model olmak anlamında çok önemli başarılar sağladık. Belediye olarak anılması konusunda son dönemlerde dolayısıyla böyle bir değişikliğe ihtiyaç vardı. Futbolun içinde olmamama kararı aldık. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak ismimize karar verdik. Kulübün adı, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediye Kulübü talihsizlik yaşayıp ligden düşmesi sonrasında tekrar Süper Lig’e çıktı. Bundan sonra Başakşehir Futbol Kulübü olarak dolayısıyla takım oluşturacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Öte yandan Göksel Gümüşdağ, Başakşehir’in butik stada ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Başakşehir İlçesinde 17.800 kişilik en güzel stadını da yaptık. Sezon öncesi stadı açacağız” şeklinde konuştu.

 

AVCI: “215 MAÇA ÇIKTIK”

Başakşehir Futbol Kulübü’nün yeni teknik direktörü Abdullah Avcı ise 6 sene birlikte çalıştıklarını ve bu takımla 215 maça çıktıklarını hatırlatarak, “Fair-play ruhunda herkesin saygısını oluşturan takım oluşturduk. Biz de bir takım tecrübeler kazandık. Stat ve tesis bitti. Eğitim amaçlı sıkıntısı doğru model olarak Türk futbolcusuna yatırım yapmak, kurumsal hafıza oluşturmak, özellikle Süper Lig’de herkesin saygısını kazanan bir takımla beraber adım adım uzun vadede Türk takımını neler yapabileceğini göstereceğiz. Umarım örnek futbol adına, örnek model oluruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195