Title of a News Article

YOK BÖYLE BİR BAŞKAN!

.

 YOK BÖYLE BİR BAŞKAN!
banner206

Şanlıurfaspor'un başarısı için cebinden harcamaya devam eden Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşe kyeni sezon için kulübe 4 Buçuk Milyon TL daha destek verdi. 2015-2016 futbol sezonu için 22 Milyon TL bütçe belirleyen Şimşek, yeni sezonda da hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. 

RÖPORTAJ: UĞUR BUDAK
Bu haftaki röportajımızın konuğu Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İş Adamı Fethi Şimşek oldu. Sezon sonunda yapılan olağanüstü kongrede güven tazeleyerek yeniden Kulüp Başkanı Seçilen Fethi Şimşek ile yeni sezon için yapılan çalışmaları konuştuk. Yeni sezon için güçlü kadro kurduklarını ve hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Şimşek, Urfa kamuoyundan takıma destek verdiğini açıkladı.  

 

2015-2016 Futbol sezonu Şanlıurfaspor açısından hayırlı uğurlu olsun. Yeni bir yönetim anlayışıyla başlıyorsunuz. Yeni sezon için neler söylemek istersiniz?

Öncelikle yeni sezon Şanlıurfamıza, bölgemize, taraftarlarımıza, yönetimimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, herkese hayırlı uğurlu olsun. PTT 1. Lig gerçekten Süper Lig'in dibine yerleşmiş. PTT 1. Lig'de çıkma iddiasında bulunan takımlar Süper Lig ayarında takım kuruyorlar. Çok zevkli maçlar izliyoruz. Bu hafta bir kaç maç izledim,Süper Lig maçlarını aratmıyorlar. Şanlıurfaspor da çok iyi bir takım kurdu. Yolumuza devam edeceğiz. Her zaman iddialıyız. Urfaspor'a her zaman iddialı olmak yakışır. Ben elimden gelen bütün fedakarlığı yaptım. Yönetimdeki arkadaşlarımız da ellerinden geleni yaptılar. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kalbi Şanlıurfaspor için çarpan başta Bakanımız Faruk Çelik'e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati'ye, Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'e, çok kıymetli Valimiz İzzettin Bey'e Şanlıurfaspor için duyarlılık ve çabalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Herkesin kalbi gerçekten Urfaspor için atıyor.

 

Yeni bir yönetim oluşturdunuz. Bir ara görevinize devam edip etmeyeceğiniz konuşuldu. Talipli olmayınca görevinize devam edeceğini söylemiştiniz ve bu sorumluluğu aldınız. Urfaspor'un geçmişte başarıya ulaştığına inanıyor musunuz?

Taraftarlarımızın haklı olaraktan şampiyonluk beklentisi var ama 2. Lig'den PTT 1. Lig'e çıkmakla PTT 1. Lig'den Süper Lig'e çıkmak aynı anlama gelmiyor. 1. Lig öyle bir şey ki; Çıkma sevinci ile düşe korkusunu her an beraber yaşıyorsunuz, cehennem gibi. Her yıl 6 takım Süper Lig'e çıkmak için oynuyor, 6'ının altında da 6 takım var yani 12 takım çıkış için oynuyor, alttaki 6 takım da düşmemek için çaba gösteriyor. Gerçekten başkanlığa geldiğim ilk yıl eğer o müdahaleleri yapmasaydım çıktığımız gibi inerdik. Çünkü takım dağılmıştı, yönetimde ayrı çatlak sesler meydana gelmişti. Urfaspor'da eski yönetimin eski oyuncularının borçlarından dolayı lisans çıkaramadık. neredeyse yeni aldığımız futbolcular Adanaspor maçında forma giyemeyeceklerdi, bundan bizim haberimiz oldu. Kulüp geçmişte çok acemice yönetilmiş.  Urfaspor'un kazandığı imaj, kazandığı itibar, kazandığı güven itibariyle Şanlıurfaspor başarılı bir kulüptür. Her futbolcunun güven duyduğu bir kulüptür Urfaspor. Sosyal olaylara rağmen futbolcu bulma sıkıntısı yaşamıyoruz. Futbolcular güvenlik sorununu bahane etmiyorlar çünkü güvenli bir kulüp var. Urfaspor'da futbolcuların para sıkıntısı da yok.

 

Para sıkıntısı var mı, yeni sezona ne kadar bütçe belirlediniz?

Para sıkıntısı hep var. Yeni sezon için transferleri daha kaliteli daha ekonomik yaptık. Bu aşamada gerek icra kurulumuzdan İsmail Bağıban Bey'e, Nihat Kırmızı Bey'e, Kerem Bey'e, Ozan ve Zafer Bey'e ayrıca teşekkür ediyorum; çok iyi koordine oldular, çok iyi çalıştılar. Sportif Direktörümüz Zafer Bey İtalya, Portekiz, Bulgaristan turu yaptı, gidip gözleriyle futbolcuları izledi, kulüpleriyle kendisi görüştü. Yabancı transferlerin tamamı o şekilde yapıldı. Bunlar çalışma isteyen, gayret isteyen işlerdir. Biz iyi bir takım kurduk, iyi bir kamp dönemi geçirdik. İnançlı bir hocamız var. Yönetim şemamız çok netleşti. Kurumsallaşmayı Urfa'da oturtmak zor ama kurumsallığa yakın bir yapı oluşturduk. Bunlar hocamızı rahatlatan sistemlerdir. Biz idari bina ile kulüp binasını ayrıştırdık. "Yeni sezon için bu kulübe 22 Milyon TL para lazım. 5-6- Milyon TL federasyondan gelir. Bu kulübün yeni sezon için 15-16 Milyon açığı kalıyor. Ben 5'ini vereyim, 10 Milyon getiren bir yönetime anahtarı teslim ediyorum' dedim. Bu yönetim ve belediye başkanımız, bakanımız bu bütçeyi bulmak zorunda. Ben eski verdiklerimin dışında yeni sezon için 4 buçuk Milyon TL bu kulübün kasasına koydum. Yöneticilerimiz de gücüne göre destek sağlıyorlar ama yeterli değil,i güçlü olmak zorundayız, güvenli olmak zorundayız. Bizim bütçemiz bellidir. Bütün takımların bütçesi bellidir. PTT 1. Lig'de 1-2 Milyon TL'lik bütçe yaparsınız çıkarsınız ama 1. Lig'den  Süper Lig'e çıkmanın bedeli ağırdır. Eğer iddialıysanız bu ligde kaldığınız her yıl cebinizden en az 10, 15 Milyon TL koymayı göze alacaksınız. Gönül arzu eder ki; daha ekonomik maliyetlerle biz biran önce Süper Lig'e çıkalım. Bu takıma, bu şehre, bu insanlara, bu memlekete Süper Lig yakışır. En kötü ihtimalle Urfaspor'un bu ligde kalması lazım.

 

Süper Lig'e talipli olan kimler var?

Belki 1-2 hafta sonra tablo netleşir. Düşme ihtimali olan 8 takım ile  çıkma ihtimali olan 8 takım ayrışır. Toplamda 18 takımın 9'u çıkışa, 9'u düşüşe oynuyor. Yani ortada bir şey yok. Bu lig kaliteli hale geldi. Yani PTT 1. Lig'i önceki yıllara göre çok farklı oldu. Çünkü Adana takımları, İzmir takımları çıkmak istiyor. Biz çıkmak istiyoruz. Biz de diyoruz ki; Hepiniz çıktınız indiniz, biz daha çıkmadık; Biz de çıkalım sonra siz çıkın. Herkesin hedefinde bu var, inşallah hayırlısı olur.

 

Taraftarlardan, kamuoyundan bu sezon için beklentiniz nedir?

Taraftar 12. oyuncudur. Gerçek taraftar bir kulüp için olmazsa olmazdır. Bu futbol sadece taraftar için oynanıyor. Evet bu işin bir endüstri tarafı var, bir maliyet tarafı var ama bu taraftarın moral ve motivasyonu için oynanan bir oyundur. Taraftarın mutluluğu için oynanan bir oyundur. Bölgenin gelişimi için yapılan bir faaliyettir. Dünyada en güçlü reklam dili, en güçlü tanıtım dili futboldur. Kimse başbakanları tanımıyor ama herkes yıldız futbolcuları tanıyor.   Urfa'nın dünyada tanınabilmesi için Urfa'nın Süper Lig'de olması lazım. Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın başarısı memleketin başarısıdır. Urfaspor'u önemsememiz gerekiyor, üzerinde durmamız gerekiyor. bunun için tüm taraftarlarımızın takıma destek vermesini bekliyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195