Title of a News Article

Yossef ve Kubilay’a ‘Süper’ teklif!

 Yossef ve Kubilay’a ‘Süper’ teklif!
banner206

Süper Lig’in yeni ekiplerinden Antalyaspor, Şanlıurfaspor’un süper ikilisi olarak gösterilen Youssef Yeşilmen ve Kubilay Sönmez’e talip olduğu öğrenildi.

PTT 1. Lig’de Play-Off finalinde Samsunspor’u eleyerek Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan Antalyaspor, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Akdeniz ekibinin, Urfaspor’un formasını terleten Youssef Yeşilmen ve Kubilay Sönmez’i kadrosuna katmayı planladığı öğrenildi. Bazı süper lig takımlarının da transfer listesinde bulunan Youssef ve Kubilay için Antalyaspor’un 5-6 futbolcuyu gözden çıkardığı belirtiliyor. Sarı-yeşilli ekip Şanlıurfaspor’un da transfer çalışmalarına devam ettiği öğrenilirken, Antalya temsilcisinin bu 2 futbolcu için kolları sıvadığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Youssef Yeşilmen ve Kubilay Sönmez’in durumu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

 

Youssef Yeşilmen kimdir?

Annesi Lübnanlı, babası Türk olan Yooussef, FC Schalke 04 kulübünün altyapısından yetişti. Burada Mesut Özil ile birlikte takımın otansiyelli oyuncularından olduğu iddia edildi. İlk olarak Wattenscheid'da profesyonel olan Youssef, 2009'a kadar 34 maça çıktı hiç gol atamadı. 2009 yılında ise Almanya 3. Lig ekiplerinden SSVg Velbert'te profesyonel olarak forma giyen Yossef 35 maça çıkıp 4 gol attı. 2010 yılında ise Turgutluspor seçmelerine girip seçildi. İlk sezonunda ilk yarıda 2 frikik golü atan, 2 penaltı kazandıran ve 4 asist yapan Youssef Süper Lig takımlarının da transfer lstesine girdi. 2013 yılı başında ise Sercan Yıldırım, Önder Turacı, Berkin Kamil Arslan ve Ömer Aysan Barış gibi oyuncuları kadrosuna katan Şanlıurfaspor'a transfer oldu. İlk sezonunda Youssef etkili performans gösterdi ve bir kez daha Süper Lig takımlarının gündemine geldi.

 

Kubilay Sönmez kimdir?

Kubilay Sönmez 1994 Kamen doğumlu gurbetçi bir oyuncu. Futbol kariyerine 10 yaşında Dortmund altyapısında başlayan Kubilay burada 3 sezon oynadıktan sonra 2008 yılında Vfl Bochum alt yapısına dahil oldu. Onur Bulut la beraber bir sezon top oynadıkta sonra SG Wattenscheid U17 takımına transferi gerçekleşti. Bundesliga Gençlik Liginde gösterdiği performansla Norbert Elgert in dikkatini çekti ve Schalke U19 takımına geçti. İlk hafta Adanspor ile oynanan maçta da 90 dakika forma giyen gurbetçi oyuncu gösterdiği performansla hem teknik heyetin hem taraftarların beğenisi topladı. Yerli ön liberolarımızın çoğu topu bomba olarak görür kazandığı topu kaybetmeden arkadaşına aktarmak ister bu yerli futbolcularımızın genelinde olan kronik bir sorun Kubilay’ın böyle bir problemi yok kazandığı topları kolayca ileri aktarabiliyor dikine oynamayı seviyor. Bir ön libero için tekniği gayet iyi bileklerine gayet hakim. Kubilay genellikle ön libero mevkiinde görev alıyor aynı zamanda orta sahanın sağında ve ortasında da oynayabiliyor. 2014 yılında Şanlıurfaspor forması giyen Kubilay birçok Süper Lig takımının transfer listesinde bulunuyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195