Title of a News Article

Suruç'ta bir ilk daha...

Suruç'ta bir ilk daha...
banner206

Suruç Belediyesi, Sosyal ve Kültürel çalışmaları kapsamında kent estetiğini oluşturmak amacıyla istinat duvarlarında grafiti çalışması başlattı.

İlçedeki altyapı ve üstyapı yatırımlarının devam etmesi ile birlikte dekoratif süslemelere ve keyifli projelere yer veren Suruç Belediyesi grafiti çalışmalarına pilot bölge olarak ilcenin en eski sokaklarından biri olan Birmilyoncular Çarşısından başladı.

Başlatılan çalışmayı yerinde inceleyen Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V.Kenan Aktaş grafiti çalışmasını yapan sanatçılarla bilgi alışverişinde bulundu yetkililerden bilgi aldı.

Aktaş incelemelerinin ardından burada yaptığı açıklamada " Esnafın ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Birmilyoncular Sokak için sürdürülen yenileme ve yayalaştırma projesini tamamlamak üzereyiz. Sokağın günü birlik ziyaretçi sayısını artırmak ve yeni bir ‘çarşı’ yaratmak için yapılan çalışmalarda altyapı eksikleri giderildi, kilit parke taşı ve su kanallarının döşemeleri gerçekleştirildi. Tek tip cephe giydirme ve peyzaj çalışmalarıyla sokağın çehresi tamamen değişti.Aydınlatma sistemlerinin de yenilenmesinin ardından Birmilyoncular Sokak Suruç'un “sevgi yolu” oldu" dedi.

Birmilyoncular Sokağında beş kişilik bir ekipten oluşan grafiti sanatçılarımızla grafiti (duvar yazısı) çalışması yapıyoruz diyen Aktaş " Buraya ilçemizin simgelerinden biri olan NAR ve Safkan Arap AT'larını resimleyerek sokağı hem estetik bir hale getirmiş olacağız hemde ilçemizin tanıtımına büyük katkıda bulunarak projemizi de tamamlamış olacağız ,bununla birlikte benzer grafiti çalışmalarının onumuzdeki süreçte ilçemizin farklı noktalarında da yapacağız "Grafiti çalışmaları ile ‘Duvarları konuşan bir ilçe ’ oluşturmayı hedefliyoruz" dedi

Yapılan çalışmalara büyük ilgi gösteren vatandaşlar da Aktaş'a teşekkür ederken , çalışmaları dikkatle seyredip fotoğraf çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2020, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142