Title of a News Article

Tanıtım önemli...

Ankara'da ŞURKAV, Valilik, ve BŞB katkılarıyla, Gazeteci Cengiz Aksan'ın organize ettiği Şanlıurfa’mızın tanıtımı için düzenlenen bir organizasyon vardı .

Bu güzel organizasyonu yapanları öncelikle kutladığımı ifade etmek istiyorum. Peygamberler Şehir, Tarihle iç içe olan Şanlıurfa Türkiye'de ve dünyada çok önemli bir konumdadır. Bugün, Şanlıurfa'mız tarihi ile geleceğe ışık tutuyor. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ve nice kökeni içerisinde barındıran bu topraklar bir huzur şehridir. Kadim şehir Şanlıurfa, Türkiye'nin gelişen yüzüdür. Bu topraklar kardeşliğin, barışın, hoşgörünün başkentidir. Böylesine önemli bir kentin daha fazla tanıtılması lazım.

Şanlıurfa’mız; eşsiz bir şehir kültürüne ve şehir tarihine sahip, birçok alanda turizmin cazibe merkezi, konumuyla ülkemizin ve Avrupa’nın Ortadoğu pazarına açılan güney kapısı, tarım ve sanayi gibi potansiyelleriyle birlikte birçok bileşende marka şehirdir. . Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olarak Göbeklitepe’de yapılan her arkeolojik kazıda insanlık tarihi yeniden yazılmaktadır. Şanlıurfa tarihî dokuyu koruyan mimarisi ile farklı inançları bir âhenk içinde yansıtan çok kültürlü bir açık hava müzesidir. Aslında Şanlıurfa için “tarihî bir şehir” deyip geçmek çok eksik bir tanımlamadır. Şanlıurfa’da tarih; tüm zenginliği ile göz kamaştırmakta ve hâlâ yaşamaktadır. Bu bakımdan Şanlıurfa’da tarihe tanıklık edilir. Sadece bu neden bile Buradan Türkiye'ye sesleniyorum. Urfa’yı görmemişseniz bu bir eksikliktir.

Urfa yalnızca kültür turizmi değil, her üç din için önemli Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra en kutsal beldedir.

* ‘Şanlıurfa âdeta bir Rüya şehridir”

* Şanlıurfa aynı zamanda peygamber ahlakının da hayat bulduğu bir şehirdir.

*Şanlıurfa Kardeşlikte, insanî değerlerde de Halil İbrahim bereketinin yaşadığı Şehirdir

 "Şanlıurfa'mız bugün her kesimi ile el ele vermiş ve tanıtımına büyük önem veriyor. İnşallah memleketimiz bu tür organizasyonlarla gelişimini daha hızlandıracaktır Bir kez da bu organizasyonu yapan ve emeği gecen herkesi kutlarım

YORUM EKLE

banner195