Title of a News Article

15 Temmuz anma programı Viranşehir'de de yapıldı

15 Temmuz anma programı Viranşehir'de de yapıldı
banner206

VİRANŞEHİR’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Viranşehir’de, yoğun katılımın olduğu "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliklerle kutlandı.

Sabah saatlerinde başlayan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı, Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, İlçe Belediye Başkanı Salih Ekinci ve Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Koç’un Viranşehir Şehit ve Gazi Aileleri Derneğinin ziyareti ile başladı. 

Protokol üyeleri, burada dernek Başkanı Seyyit Mücahit Seyyid ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşüp, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

Kaymakam Dereci ve beraberindeki heyet, daha sonra Belediye Müzesinde “15 Temmuz” konulu fotoğraf sergisini gezdi.

Sabah saatlerinde başlayan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı, gece de devam etti. 

Viranşehir Hükümet Konağı tören alanında maske ve sosyal mesafe kuralına uygun düzenlenen programa, Kaymakam Ömer Dereci, Garnizon Komutanı Yarbay Yasin Topal, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Mehmet Koç, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Arslan, Viranşehir Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Seyyit Mücahit Seyyid, Siyasi parti temsilcileri, Oda Başkanları, Kurum Amirleri, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, Şehit yakınları, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alana gelen vatandaşlara, maske ve Türk Bayrağı dağıtılarak tek tek içeri alındı. 

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, program öncesi alana gelen vatandaşlarla yakından ilgilendi, sohbet etti.

Protokol sırasının Gazi ve şehit yakınlarına bırakıldığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ile başladı.

Kur’ani-Kerim tilaveti ile devam eden programın açılış konuşmasını yapan Viranşehir Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Seyyit Mücahit Seyyid, darbe ve işgal girişimini bir kez daha nefret ve şiddetle kınadığını belirterek, o gecede kanlı darbe girişimini canıyla engelleyen başta şehit Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Beş yıl önce yapılan darbe girişimini kınayarak konuşmasına başlayan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, yapılan darbe girişiminin temel, hak özgürlük ve değerlere yönelik olduğuna dikkat çekti. 

Alçak girişimin Milletin kahramanca savunmasıyla püskürtüldüğünü ifade eden Başkan Ekinci, “Türkiye’ye yi parçalama girişimi ile harekete geçen hainlerin aziz milletin direnişi ile hüsrana uğratıldığını söyledi.

Türkiye’nin beş yıl öncesine kadar daha da güçlü olduğunu sözlerine ekleyen Ekinci, “Silahlı darbe girişimini canıyla ödeyen kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, Ailelerine ve Milletimize bir kez daha başsağlığı ve sabır, onurlu gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum” Dedi.

Daha sonra konuşan Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci ise, O gün hainlerin silahları aziz millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatarak, Milletimizin bu darbe girişimini sokak ve meydanları doldurarak, ölümü göze alıp bertaraf ettiğini söyledi. 

Kanlı darbe girişimini şiddet ve nefretle kınayan Kaymakam Dereci, O gece aziz milletimizin alanlara çıkarak, birlik ve beraberlik örneği sergileyerek Türkiye’nin geçilmez olduğunu, bölünüp parçalanamayacağının en güzel örneğini sergilemiştir. Hain geceyi canıyla ödeyen engelleyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımızı iletiyoruz” Dedi. 

Program, yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz konulu şiirlerin okunması, İlahi dinletisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusala sesleniş konuşması ve 15 Temmuz sinevizyon gösterimi ile devam etti. 

Daha sonra protokol üyeleri tarafından şehit yakınlarına ve gazilere plaket, şiir okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. 

Viranşehir Belediyesince program boyunca katılımcılara dondurma ve limonatanın ikram edildiği "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri hatim duası ve salaların okunmasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195