Title of a News Article

59. Yılında anıldı...

59. Yılında anıldı...
banner206

59 yıl önce Şanlıurfa'da vefat eden Din Alimi Bediüzzaman Said nursi Şanlıurfa'da düzenlenen mevlid ile anıldı.

Şanlıurfa'da 59 yıldır Bediüzzaman Said Nursi ve şehitler anısına yapılan mevlide vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kentin simgesi Balıklıgöl'de bulunan Dergah Camisi'nde yatsı namazının ardından başlayan mevlide Ak parti Şanlıurfa Milletvekilleri TBMM İdare amiri Halil Özcan, BŞB Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Günbeği, ve yaklaşık  10 bin kişi katıldı. Çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşlar, Said Nursi'nin ilk gömüldüğü mezar başında dua etti.
Şehir dışından gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Milletvekili Halil Özcan“Bugün Kadir gecesinin arifesindeyiz. Çok önemli bir şahsiyet için mevlidi şerif okunuyor. Bilim, ilim ve irfanıyla yol gösterici, Risale-i Nur ile bir nevi dünyaya islamiyete, Müslümanlara ışık tutmuş olan ve hayatı boyunca mücadele ile sırf hakkı icra etmenin yolunda hareket eden bir zatın mevlidine Türkiye’nin dört bir yanında akın akın gelen insanlar var. Bu kutsal belde, peygamberler şehri Şanlıurfa’da misafirleri ağırlamanın huzurunu yaşıyoruz” dedi.

Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül , Dergah camisinde il dışında mevlit için gelen Vatandaşlarla yakından ilgilendi.
Mevlidin 59 yıldır yapıldığını ifade eden Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı üyesi Nihat Çiçek ise, "Şanlıurfa'ya gelen misafirlerimizi, vatandaşlarımız evlerinde konuk ediyor. Binlerce nur talebesi Şanlıurfa'da bir araya gelerek Bediüzzaman'ı andılar. Nursi çağımızın yetiştirdiği ender alimlerden biridir ve bu nedenle her yıl mevlit düzenliyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195