Title of a News Article

ABBASOĞLU'NA ONUR ÖDÜLÜ

ABBASOĞLU'NA ONUR ÖDÜLÜ
banner206
 Organik tarım ve kırsal kalkınma konusunda Şanlıurfa bölgesinde yürüttüğü çalışmalarla üretici ve tüketicide organik tarım bilinci oluşmasında önemli katkı sahibi olan Ecz. Medet Abbasoğlu, onur ödülüne layık görüldü.

Kalkınma Bakanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler UNDP Kalkınma Programı tarafından desteklenen “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Organik Tarım” çalışmalarına sunduğu katkılar nedeniyle, GAPNATURA şirketinin kurucusu Ecz. Medet Abbasoğlu’na onur ödülü verildi.

Şanlıurfa’da 16-17 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenen “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Organik Tarım Forumu”nda verilen ödülü, rahatsızlığı nedeniyle Ankara’da tedavi gören ve programa katılamayan Ecz. Medet Abbasoğlu adına şirket pazarlama sorumlusu Mahmut Erdem aldı. Abbasoğlu’nun ödülünü Erdem’e teslim eden GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Abbasoğlu’nun organik tarım konusundaki heyecan ve girişimciliğinin herkese örnek olduğunu belirterek, “En kısa sürede iyileşmesini ve yeniden aramıza dönmesini diliyorum” dedi.

Ödül töreninde, GAPNATURA şirketi ve daha önce GAP EKODER Organik Tarım Derneği bünyesinde yürüttükleri organik tarım çalışmalarında Abbasoğlu’na teknik destek veren Doç. Dr. Hasan Vardin ve Murat Candemir de hazır bulundu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde organik tarımın yaygınlaştırılması, organik üretimin işlenerek pazarlanması ve sofralara sunulmasına kadar tüm basamakları Şanlıurfa’da uygulamalı olarak gerçekleştiren Ezc. Medet Abbasoğlu ve arkadaşları, Siverek ve Şanlıurfa’da yetiştirilen organik sertifikalı narları işleyerek pazara sunan BİOGAP Nar İşleme Fabrikasını kurmayı başarmışlardı.

Bölgenin organik ürünleri pazarlamada sıkıntı yaşadığını fark eden Abbasoğlu, fabrikadan sonra GAPNATURA adlı pazarlama şirketini kurarak, Katine markasıyla ürettiği nar ekşisini pazara sunmuş ve büyük beğeni toplamıştı.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 19:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Rutoğlurut
Rutoğlurut - 6 yıl Önce

Urfaya büyük emeği var. Allah şifa versin.

misafir
misafir - 6 yıl Önce

sayın Doç Dr Hasan Vardin selamlar

SIRADAKİ HABER

banner195