Title of a News Article

Açığa alındılar...

.

Açığa alındılar...
banner206

 Şanlıurfa'da, 16 yaşlarındaki liseli 2 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 2 kez çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 öğretmen, Karaköprü Kaymakamlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. 


İsmail Nazif Bayraktar Kız Teknik Meslek Lisesi'nde okuyan 16 yaşındaki G.A. isimli kız öğrenci, rehberlik öğretmenine okulun müdür yardımcısı H.T. ile edebiyat öğretmeni M.K. ve sevgilisi olduğu iddia edilen adı açıklanmayan bir kişinin cinsel saldırısına uğradığını anlatması üzerine polis, 2 öğretmeni gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen öğretmenler, geçen hafta sevk edildikleri mahkemede adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. G.A. ise, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait kız yurduna yerleştirilip korumaya alındı. 

AYNI OKULDA İKİNCİ MAĞDUR 

G.A. isimli kız öğrencinin anlattığı olaydan cesaret alan aynı okulda eğitim ve öğretim gören 16 yaşındaki M.B., kadın rehber öğretmenine, serbest bırakılan müdür yardımcısı H.T.'nin 1 buçuk yıl önce kendisine anahtarla cinsel tacizde bulunduğunu anlattı. Rehberlik öğretmeninin ihbarı üzerine okula gelen polisler, müdür yardımcısı H.T.'yi ikinci kez gözaltına alarak emniyete götürdü. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından H.T., öğleden sonra adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ikince kez adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

2 ÖĞRETMEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI 

Aynı okulda yaşanan iki olayın ardından merkez Karaköprü İlçe Kaymakamlığı tarafından öğretmenler H.T. ile M.K.'nın görevden uzaklaştırıldığı açıklandı. Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu okulda görev yapan M.K. ile H.T. isimli öğretmenlerle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'nce soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, şu ifadelere yer verildi: 'Karaköprü İlçesi İsmail Nazif Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören 16 yaşındaki bir kız öğrencimizin, okulda görev yapan bir müdür yardımcısının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu okul idaresine ve yetkililere bildirmesi ve bu bildirimin de bir tutanak ile 24 Nisan 2015 tarihinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kaymakamlığımıza sunulması üzerine, aynı gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konu ile ilgili soruşturma yapmak üzere müfettiş talep edilmiş ve 28 Nisan 2015 tarihinde valilik makamınca iki maarif müfettişi soruşturma yapmak üzere görevlendirilmiştir. Konu adli mercilere intikal etmiş olup, bir müdür yardımcısının dışında bir öğretmen ile ilgili olarak da soruşturma başlatılmıştır. Maarif müfettişlerince 29 Nisan 2015 tarihinde kaymakamlığımıza sunulan ön raporda; İsmail Nazif Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan ve haklarında soruşturma yürütülen bir müdür yardımcısı ve öğretmenin görevlerinin başında kalmaları sakıncalı görülmüş ve ihtiyati bir tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırılmaları teklif edilmiştir. Düzenlenen ön rapor doğrultusunda kaymakamlığımızca ilgililer hakkında ihtiyati bir tedbir olarak görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir.' Olayın mağduru M.B. ise ifadesinin ardından ailesine teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195