Title of a News Article

Akçakale'de temizlik seferberliği...

Akçakale'de temizlik seferberliği...
banner206
Akçakale Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çöp kovalarının ve konteynerlerin rutin dezenfekte ve temizlik çalışmalarını yerinde yaparak, ilçe genelinde temizlik seferberliği başlattı.

Akçakale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçenin mahalle ve sokaklarında bulunan çöp konteynerlerini özel yıkama aracıyla yıkayıp dezenfekte çalışmalarının yanında kaldırım ve yol yıkama çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor.

Akçakale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince çöp konteynerlerinin çevresinde biriken yağ, kir ve ürün kalıntıları ile benzeri çöplerin çevrede oluşturacağı kötü koku ve kirliliği önlemek amacıyla özel konteyner yıkama aracı ile konteynerleri yıkayıp dezenfekte ediyor. Ayrıca çöp kovaları, çöp konteynerlerinin çevresi ilaçlanıp, hijyeni ve dezenfektesi sağlanıyor. Bunun yanında ilçenin ana arterlerindeki caddeler ve kaldırımlar da rutin şekilde yıkanıp temizleniyor.

Konteynerler ve Çöp Kovaları Özel Araçla Yıkanıyor

Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Canpolat’a bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum; diyerek söze başlayan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya yaptığı açıklamada; “Temizlik çalışmalarımızın yanında halk sağlığını tehdit edecek durumların oluşmasını engellemek önceliklerimizdendir. Çöplerin çöp poşetleri içinde atılmasına dikkat edilmeli, Çöp konteynırlarına atılan evsel atıklar ve diğer benzeri çöplerin çevreye rahatsız edici kötü koku yayarak vatandaşları rahatsız ettiğini biliyoruz. Periyodik aralıklarla tüm konteynerlerde uygulayacağımız bu dezenfekte ile hem kötü kokular giderilmiş, hem de bakteri, mikrop ve haşerelerle mücadele etmiş olacağız. İlçemiz halkının da bu konuda bize yardımcı olabilmesi maksadıyla evsel atıklarını su sızdırmaz çöp poşetleri ile birlikte ağızları bağlı bir biçimde konteynerlere atarlarsa kötü kokuların ve haşere üremesini önceden engellemiş oluruz. Belirli aralıklarla yapacağımız bu dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarımız ile kötü kokuların, görüntü kirliliğinin önlenmesinin yanında zararlı haşere, haşerat ve bakterilerin, mikropların oluşumunu engellemiş olacağız. Bizlerde temizlik imandandır anlayışından hareket ederek İlçemiz sınırlarındaki tüm çöp konteynerlerinde zararlı haşerelerin, bakterilerin, kötü kokuların oluşumunu engellemek, çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi ve çevre kirliliğinin önlenmesi için çöp konteynırları ile çevresinde düzenli olarak dezenfekte çalışması yapmaya devam edeceğiz. Bir kez daha Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Canpolat’a ve temizlik işleri müdürlüğünde bizlere katkı sunan ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Akçakaleli hemşerilerimin biraz daha duyarlı olmasını istiyor, herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.” Dedi.

Akçakale Belediyesi, Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte Aracı ile yaptığı dezenfekte işlemi sayesinde kötü koku ve mikroplardan ilçeyi arındırıyor, konteynerlerle halk sağlığını güvence altına alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195