Title of a News Article

Aylık 5 bin buldu...

HABER: AYŞEGÜL UZUN

Aylık 5 bin buldu...
banner206

 Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ilkkez Suririyeli göçmenlerin ofisini inceledi. Türkiye'de en fazla Göçmenin bulundupu Şanlıurfa'yı yakından ilgilendieren bir haberi Vali Güngör Azim Tuna bizzat kendisi açıkladı. Sabah saatlerinde  İl Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Tuna , il Göç Müdürü Hakan Ergün'den  Suriyeli misafirler ve yabancılara verilen hizmetlerle ilgili  bilgi aldı.

Türkiyenin Kuzeyinde  uzun süredir DEAŞ ve PKK ile mücadele eden TSK'nın başarılı operasyonları sonucu güvenli bölge olan Cerablus başta olmak üzere Suriye'ye ait bazı topraklarda yaşayan Suriyeliler birbirgeri dönmeye başladılar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekatıyla Suriye’de güvenli hale getirilen bazı bölgelere Şanlıurfa’daki Suriyelilerin dönmeye başlaması üzerine İl Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Göç İdaresi Müdürü Hakan Ergün’den bilgi alan Vali Tuna; Suriye’de Türk askerinin terör örgütlerinden temizlediği bölgelere dönüşlerin yoğunlaştığını vurguladı.

Suriyeli mültecilerin Nüfus müdürlüğü olrak adlandırılan  Göç İdaresine gelerek Suriyelilerle sohbet eden Vali Tuna, ayda yaklaşık 5-6 bin kişinin geri dönmek için işlem yaptığını ve her geçen gün sayının arttığını ifade etti. 

Türkiye'de en fazla Suriyeli mültecinin yaşadığı Kent olan Şanlıurfa'da son günlerde yaklaşık 30-40 ailenin Suriye’ye dönmek için Göç İdaresine başvurduğunu belirten Vali Tuna: “En son aldığımız rakamlardan şunu anlıyoruz, günde 30-40 aile geri dönüş için başvuru yapıyor ve onların işlemleri yapılıyor. Bu da ayda toplamda 5 bin, 6 bin kişinin Suriye’ye geri döndüğünü gösteriyor. Bunlar nereye dönüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı Operasyonunda, bu kapsamda Carablus, Azez, El-Bab ve Çobanbey gibi şehirlerde artık bir huzur ortamı tesis edildi. Bunu gören insanlar da hemen kendi memleketlerine dönmeye başladılar. Bu sayı gittikçe de artıyor. Bunu buradaki resmi rakamlardan da net bir şekilde görebiliyoruz” dedi.

Bir Gazetecinin Suriyelilere yönelik son saldırıyı sorması üzerine, Vali Tuna, bu tür olayların provokasyon olduğunu ve vatandaşların bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini vurgulayarak: “Tabi bizim aramızı bozmak isteyen, bu zamana kadar kardeşçe yaşayan bu insanların arasını bozmak isteyen ve huzursuzluk çıkartmak isteyen provokatörler her zaman olabiliyor ama toplum bunlara prim vermiyor. Halkımızın dikkatli ve uyanık olması gerekiyor. Bu tür oyunlara alet olmamalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. Vali Tuna, daha sonra Göç Müdürlüğünde bulunan bazı suriyeli çocuklara hediye verdi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 15:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

Urfa misin merkez ve ilçelerindeki savaş mağduru yetimlere kadınlara yardımcı olan sivil tüm kuruluşlarımiza tesekkurler

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142