Title of a News Article

Baba, oğlu için mucit oldu!...

Şanlıurfa'nın, Akçakale ilçesinde oto tamircisi bir baba, engelli çocuğunun tedavisi için elle hareket eden bir bisiklet tasarladı. Kendi yöntemiyle yaptığı bu bisikletin üretilmesini isteyen Baba yetkililerden destek istedi.

Baba, oğlu için mucit oldu!...
banner206

Akçakale ilçesinde 30 yıldır otomobil tamirciliği yapan 50 yaşındaki Rıfat Korkmaz, doğuştan bir kolu kısa olan 7 yaşındaki Mehmet Korkmaz için elle kullanılan 4 tekerlekli bisiklet icat etti. İleri ve geri sürülebilen ayak ve el freni olan ve üstü kapanıp açılabilen bisikletle, çocuğunun kolunun gelişmesini amaçlayan Korkmaz tasarladığı bisikletin seri üretimini yapmak ve başka engelli vatandaşlara yardımda bulunmak istiyor.

Baba Rıfat Korkmaz, ‘bir kolu engelli olan çocuğunu özel bir rehabilitasyon merkezine götürdüğünü ancak yetkililerin, çocuğun evde kolunu geliştirmesi için egzersiz çalışması gerektiğini söyledi.

Oğlunun egzersiz yaparken eğlenmesini sağlamak amacıyla bisiklet tasarlamaya karar verdiğini anlatan Korkmaz, "Bu bisikleti yaparak Mehmet'in bıkmadan, usanmadan hem bisiklet sürmesini hem de kolunun gelişmesini amaçladım" dedi.

Korkmaz, bir kolu güçsüz ve kısa olan oğlunun bisiklet kullandıktan sonra iyileşmeye başladığını anlattı.

Tasarladığı bisikleti fizik tedavi uzmanının da beğendiğini dile getiren Korkmaz, ‘Bazı aileler de engelli çocukları için bisiklet tasarlamamı istedi. Bu bisiklet elle çalışıyor ancak 3 farklı bisiklet daha geliştirdim. Ayağından engelli olanlar için ayakla çalışan, yüke duyarlı elektrikle çalışan ve tam elektrikle çalışan bisiklet modeli hazır bekliyor. KOSGEB'e başvurdum olumlu bakıyorlar. Gerekli desteği alırsam bu 4 modeli de üretmek istiyorum. Maddi gelirden ziyade diğer engelli çocukların gelişimi için bu bisikletleri üretmek ve faydalı olmak istiyorum."

Engelli olması nedeniyle sıkıntılar yaşadığını belirten Mehmet Korkmaz da bisikleti kullandıktan sonra kolunun zamanla düzeldiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195