Title of a News Article

Basın sitesi yeni başkanını seçti

Karaköprü'de bulunan basın sitesinde yapılan olağanüstü kongre ile Yazıişleri Müdürümüz İbrahim Halil Şeker, site yönetim kurulu başkanı seçildi.

Basın sitesi yeni başkanını seçti
banner206
 Basın İlan Kurumu ve TOKİ arasında yapılan protokol gereği tüm illerde gazetecileri ev sahibi yapmak için hayata geçirilen proje ile Şanlıurfa’daki gazetecilerin başvurusu üzerine yapımına başlanan ve Ekim 2015’te hak sahiplerine teslim edilen Basın Sitesi’nde olağanüstü kongreye gidildi.

Cumartesi günü sitedeki idare binasında bir araya gelen toplu yapı temsilciler kurulu üyeleri, yönetim kurulunu yeniden belirledi. Harran Üniversitesi öğretim görevlisi gazeteci Mehmet Hazar’ın divan başkanlığında yapılan kongreye, 14 kişiden oluşan temsilciler kurulu üyelerinden 11’i katıldı.

Denetim kurulu raporunun okunmasından sonra yeni yönetimin belirlenmesi için yapılan seçimde, Gazeteci İbrahim Halil Şeker yönetim kurulu başkanı seçilirken, başkan yardımcısı Abdullah Toprak, sayman Halil Çap, yedek üye Uğur Er olarak belirlendi.

Gazeteci Ekrem Demirbilek’in denetim kurulu başkanlığı devam ederken, Gazeteci Rauf Maltaş ve Deniz Aytar denetim kurulu asil üyeliklerine, İbrahim Halil Özçınar ise denetim kurulu yedek üyeliğine seçildi.

 

Şeker: İş yapan bir yönetim olacağız

Basın sitesi yönetim kurulu başkanlığına seçilen İbrahim Halil Şeker, gazeteci arkadaşlarının teveccühlerine layık olmaya çalışacaklarını belirterek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Gazetecilerin bir araya gelmesinin, aynı hedefte birlik ve beraberlik içinde çalışmasının bir eseri olarak Urfa’daki tüm gazetecilerin, matbaacısından dağıtıcısına kadar ev sahibi olduğunu, ortaya devasa bir eser çıktığını ifade ederek, “Bu sitenin henüz yeri bile belli değilken Urfa’da iki cemiyet vardı. Her iki cemiyet başkanı Sayın Kemal Kapaklı da Sayın Veysel Polat da gazeteciler için böyle bir proje düşünüyorlardı. Birkaç kez bir araya gelmeleri, Urfa’da tüm gazetecilerin ev sahibi olmasına yetti. Zor oldu, sancılı oldu ama sonunda oldu. Çoğu gazetecinin ömür boyu sahip olamayacağı ev hayali böylece gerçekleşmiş oldu. Emeği geçen cemiyet başkanlarımıza, gazeteci arkadaşlarımıza, bakanlarımız, milletvekillerimize, valilerimize ve belediye başkanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunarız.

Bugün Urfa’da cemiyet sayımız beş oldu. Dilerim ki, bu beş cemiyetimiz bir gün tek çatı altında buluşur, aynı hedef ve amaçla birlik ve beraberlik içinde yoluna devam eder, ortaya bunun gibi nice güzellikler çıkar” dedi.

 

Yönetim Kurulu vekildir

“Yönetim kurulu, toplu yapı temsilciler kurulunun vekili bir oluşumdur. Yönetim kurulu, sitede yaşayanların istek ve beklentilerini tespit eder, projeler üretir. Temsilciler kuruluna sunduğu ve çoğunluğun kabul ettiği projeleri uygulamaya geçirir” dedi.

Basın sitesinin henüz temeli atıldığından bu güne kadar sürekli içinde olduklarını, yapının fiziki durumunu, eksikliklerini ve yapılması gerekenleri çok iyi bildiklerini dile getiren Şeker, “Malum, TOKİ bu sitenin teslimatını yaptığında önemli eksiklikler bulunuyordu. Aradan geçen bir yılda çok az ilerleme kaydedildi. TOKİ kayıtlarına göre henüz buranın yüzde 97’si tamamlanmış durumda. TOKİ’nin tamamlaması gereken işlerin yanında site yönetiminin yapması gereken çok iş var. Yapacağımız işleri biliyoruz, blok yöneticisi arkadaşlarımızla da sürekli irtibat halinde site sakinlerinin beklentilerini takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yönetim projemizi belirleyerek faaliyetlerimize başlayacağız. İş yapan bir yönetim olacağız” dedi.

 

Eski yönetim tıkandı

Sitenin eski yönetiminin iş yapamaz duruma geldiğini, bu nedenle olağanüstü kongrenin gerekli olduğunu söyleyen İbrahim Halil Şeker, “Eski yönetimle de birlikteydik. Kanalizasyon, aydınlatma, asansör, doğalgaz gibi konularda çok emek verdik. Yağmur çamur demeyip işleri çözmeye çalıştık, yeri geldi sabahlara kadar karakolda ifade verdik. Aradan bir yıl geçmeden eski yönetim kurulu iş yapamaz hale geldi, tıkandı. Böyle bir değişiklikle, bekleyen işleri büyük sorun haline gelmeden çözmeyi amaçlıyoruz. Eski yönetime de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 10:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Oktay
Ali Oktay - 7 yıl Önce

Varol başkanının

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142