Title of a News Article

Birecik'te buğday ve hayvan pazarları taşınıyor

.

Birecik'te buğday ve hayvan pazarları taşınıyor
banner206
 Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki buğday ve hayvan pazarları, hastanenin steril ortamına zarar vermemek için şehir merkezine uzak bölgeye taşınıyor.

Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, yaptığı açıklamada, ilçeye kazandırılan 200 yataklı devlet hastanesinin tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatarak, hastanenin yakınında bulunan buğday ve hayvan pazarının ise şehir dışına taşınacağını söyledi. Devlet Hastanesinin 2017 yılının başında hizmete açılmasının planlandığını belirten Pınarbaşı, hastanenin açılışı ile birlikte ilçe halkının güzel bir hizmete daha kavuşmuş olacağını ifade etti. Pınarbaşı, sağlık hizmetlerinin daha iyi şartlarda sunulabilmesi için belediyenin de üzerine düşen görevleri eksik yerine getirdiğini vurgulayarak, hastanenin bulunduğu alanı en steril hale getirmek için yakınında buğday pazarının taşınması kararı aldıklarını vurguladı.

Hastanenin tam karşısında buğday pazarı, hemen onun aşağısında da hayvan pazarı bulunduğuna dikkat çeken Pınarbaşı, "Hastane, sterilliği en üst düzeyde olması gereken bir yer. Hastanenin karşısında bir buğday pazarı hem hastaların sağlığı açısından sıkıntı olur hem de Birecik'e yakışmazdı. Biz de düşündük ve buğday pazarı ile hayvan pazarını bu bölgeden taşımaya karar verdik" dedi.

Pazarların yeni yeri için tespit yapıldığını ifade eden Pınarbaşı, "Belediyemize ait bir arazide hayvan pazarı ile buğday pazarını birlikte yapacağız. Bu vesileyle hem iki pazarı da taşımış olacağız hem de son teknoloji gelişmelerden faydalanarak daha güzel, daha modern ve daha gelişmiş buğday ve hayvan pazarına sahip olacağız" diye konuştu.

Şehre 6 kilometre mesafede

Hayvan pazarının ilçe ekonomisi için son derece önemli olduğuna işaret eden Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, "Bu bölgede hayvan alım-satımının en yoğun olduğu yer Birecik. Gaziantep bile bizden sonra gelir. Birecik'in ekonomisine çok büyük katkısı var. Yeni yapılacak hayvan pazarında gerek veterinerlik hizmetleri gerekse kulaklara küpe takılma işlemleri gibi ihtiyaç duyulan her şey olacak. Dolayısıyla Birecik, güzel ve modern bir pazar kazanmış olacak. Bunlar tamamen şehrin dışında, kullanılmayan boş bir arazide yapılacak. Birecik'e yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunacak. Mimarımızla Türkiye'deki modern hayvan pazarlarını inceleyip, çok güzel bir proje hazırlayacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195