Title of a News Article

Birtek oraya bağlanırsınız...

Birtek oraya bağlanırsınız...
banner206

Acil durumlarda aranılması gereken birçok numara var. Hastane, yangın, kaza, doğal afet gibi birçok konuya farklı alanlarda farklı kurum ve kuruluşlar hakim. Peki birçok acil çağrı numaralarının tek çatı altında toplandığını biliyor muydunuz?

Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının (İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 178, AFAD: 122) tek numara (112) altında toplanması karar verilmişti. Bu nedenle de 

Böylece, ambulans, itfaiye, jandarma, emniyet ve gerekli tüm diğer birimlerin aynı mekânda olduğu (112 Acil Çağrı Merkezleri) ve koordinasyon imkânı sağlayan model ile tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmaları amaçlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen bu durum herşeyi kolaylaştırıyor.

Bakanlıktan tarafından yapılan bildiride tüm detaylar fazlasıyla aktarılmış. 

112 Acil Çağrı Merkezi Sisteminin üç temel amacı vardır;

  1. Acil durumlarda, birden çok numara yerine, tek bir numarayı (112) bilmenin yeterli olması,
  2. Acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede koordine olmalarının sağlanabilmesi,
  3. Kurumların, gereksiz ve asılsız çağrılar nedeniyle artan iş yükünün azaltılması ve daha etkin çalışmasının sağlanması.

Projenin Çalışması ve Yönetimi

Başkanlığımız tarafından üretilen Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezleri Yazılımı 21 ilde devreye alınmış olup, 25 ilin alt yapısı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandığında, bu illerin devreye alım süreci hızlı bir şekilde yürütülecektir.
4’er kişiden oluşan gruplar, 5’er gün süreyle görevlendirilerek, eğitim/devreye alım çalışmalarını İl 112 Acil Çağrı Merkezlerinde sürdürmektedir.

Tüm illerde, 4 ana kurum (Sağlık 112, Polis 155, Jandarma 156, İtfaiye 110) devreye alındıktan sonra, ASELSAN bünyesinde bulunan 24 il, Yeni Nesil 112 Yazılımına taşınacaktır.

Yürütülen Çalışmalar 

  • Yeni Nesil 112 yazılımının tüm ülkede yaygınlaştırılması çalışmaları 
  • AFAD, Orman, Sahil Güvenlik Kurumu çağrılarının Yeni Nesil 112 Yazılımına dahil edilmesi,
  • Harita altlığında Emniyet ve Jandarma araçlarının konumlarının görüntülenebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığından araç bilgileri servisi alınması,
  • ASELSAN yazılımını kullanan 24 ildeki sorunlar ve teknik ihtiyaçların belirlenmesi ve İller İdaresi Genel Müdürlüğüne raporlanması,
  • Akıllı Ambulans Mobil Uygulaması projesi kapsamında,ambulans personelinin kullanacağı tablet uygulaması tarafımızdan geliştirilmekte ve Bolu ilinde pilot çalışması uygulanmaktadır.
  • Harita modülü kapsamında
    • Hassas konum verisi alma ve katman şeklinde haritada görüntüleme,
    • Gelişmiş harita altlığının oluşturulması (Tüm cadde, bulvar, sokak ve mahalle isimleri, hastaneler, okullar vb.) sağlanmıştır.
  • İş zekası raporlarının mobil uygulama üzerinden takip edilebilmesi çalışmaları devam etmektedir.
  • Mobil uygulamamız ile vakaya atanan ekiplere olay ile ilgili bilgilerin anlık iletilmesi ve vaka yerine tarfik durumuna göre en hızlı ve en kısa yol tariflerinin yapılması sağlanmıştır.
  • Devreye alınan 21 ilin; 20'sinde İtfaiye 110, 21'inde Jandarma 156, 20'sinde Sağlık 112, 19' unda EGM 155 Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi yazılımına dahil edilmiştir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195