Title of a News Article

Danışmanı konuştu Yüksel nasıl öldü?

.

Danışmanı konuştu Yüksel nasıl öldü?
banner206

 Abdülkadir Yüksel'in Vefatı Öncesi Hastanede Yaşananlar Herkesi Üzdü

Geçiğimiz günlerde vefat eden Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel’in danışmanı İskender Yüksel vekilin hastanedeki son anlarını anlattı.

Birecik’te kurulan taziye evinde ziyaret ettiğimiz İskender Yüksel Gaziantep AK Parti milletvekili Abdülkadir Yüksel hakkında konuştu. 

Yüksel’in her zaman çok yoğun bir tempoda çalıştığını vurgulayan Yüksel ölümüne saatler kala Abdülkadir Yüksel ile yaşadıklarını mygaziantep.com’a anlattı. 

Yüksel ; “Rahmetli çok ağır ve yoğun  bir tempoda çalışıyordu. Ne kendisi duruyor ne de bizi boş bırakıyordu. Pazartesi günü her zamanki gibi yine yoğun bir şekilde çalışıyorduk. Saat 16:30 ‘a kadar  ziyaretçi kabulü yaptı. Bir ara bana “İskender, ben bir tansiyonumu ölçtüreceğim “dedi. 

Vekilimiz zaten tansiyon hastasıydı ve bununla ilgili kullandığı ilaçlar vardı. Bu ilaçların kullanımına çok dikkat ederdi. İlaçları  bazen bittiğinde gece 12 bile olsa o ilacı mutlaka gider bulur,  alırdı. 

Normalde zaman zaman tansiyon ölçümü yapardık hep .Yine rutin birşey sandım ve birlikte meclis hastahenesine gittik. Hastahane zaten bizim odanın bir alt katındaydı. Hastahaneye doğru giderken de sürekli gelen telefonlara cevap veriyordu. Abdülkadir Bey her telefona mutlaka cevap vermeye çalışırdı çünkü. 

Meclis hastanesine gittiğimizde saat 17’ye geliyor ve mesai bitiyordu. İçeri girdiğimizde vekilimiz hala telefonla konuşuyordu. Hastane de bizi bir hemşire karşıladı. Vekilimiz içeri girer girmez “kardiyolog yok mu, bir de oraya görünsem iyi olur”  dedi. 

Hemen üzerinde kardiyolog yazan doktorun odasına gittim. Kapı açık fakat doktor yoktu.Temizlik yapan personel vardı. Oradaki personel telefonla kardiyolog doktora ulaşmaya çalıştı. 

O arada yanımıza aile hekimi bir kadın doktor geldi. Vekilimiz ile Antep ve Urfa yemekleri hakkında konuşmaya ve espri yapmaya başladılar. Kadın doktor vekilimize lokum hediye etti ama vekilimiz sağlık kökenli olduğundan “tansiyon ölçümünden sonra alayım” dedi. Tansiyon ölçümünde değerleri yüksek çıktı. 

Vekilimiz tansiyon ölçümünden sonra yanındaki doktorlara  bir de “EKG çektirebilir misiniz” dedi. 

Doktorlar vekilimizi  yan taraftaki yatağa alarak çekimi yapıp milletvekilleri için yapılan müşahade odasına aldılar. Burada dil altı dediğimiz haptan verdiler. Vekilimiz burda biraz dinlendikten sonra kalkmak istedi ama hemşire hanım biraz daha dinlenmesi gerektiğini söyledi fakat vekilimiz “çıkalım artık” dedi. 

Tam çıkacağımız sırada hastahene müdürü Zübeyir bey “hep geliyorsunuz, lütfen bir çayımızı için” ricasında bulundu. Vekilimiz o arada gayet iyiydi. Lavaboya gidip elini yüzünü yıkadı saçını taradı. Başhekim yardımcısının odasına geçtik. 

Başhekim yardımcının odasında oturduk. Bu arada EKG sonuçları hastahaneden çıkan  kardiyolg doktorun telefonuna whatsapp mesajı olarak gönderildi. 

Hastanede bulunan doktor kardiyologla telefonda konuştuktan sonra telefonu vekilimize verdi.

Vekilimiz doktorla konuşurken espriler yaparak ”Ya ben eski futbolcuyum tansiyondur, kalptir, bunları aşarım” dedi. 

O arada doktorlarla muhabbet ediyor Urfa ve Antep hakkında konuşuyorlardı. Tansiyon ölçümünden önce ikram edilen lokum tekrar ikram edildiği sırada vekilimiz birden fenalaştı. 

Odada bulunan doktorlar hemen müdahale ettiler ama tüm müdahaleler vekilimizi kurtarmaya yetmedi. 

Tüm bu süreçte benim için en üzüntü verici olan ise oğlu için kitap almaya gidecekti. Abdülkadir Bey’i kaybettikten sonra oğlu mesaj atıyordu. Oğlunun kitapla ilgili mesajına ve gelen telefonlara cevap vermek benim için tarifi imkansız derecede üzücü anlardı


Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142