Title of a News Article

Dedaş Eyyübiye’yi “Muma” Mahkûm Etti

.

Dedaş Eyyübiye’yi “Muma” Mahkûm Etti
banner206
 Cumartesi günü gündüz saatlerinde başlayan elektrik kesintisi akşam geç saatlere kadar sürünce Eyyübiyeli vatandaşlar karanlığa mahkûm oldu. İlçede hayat durma noktasına geldi.

 Şanlıurfa’nın merkez ilçelerinden biri olan Eyyübiye’de Cumartesi günü öğle saatlerinde kesilen elektrik akşama kadar gelmeyince ilçe adeta muma mahkûm oldu.

HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Eyyübiye’de son zamanlarda yaşanan elektrik kesintisi ilçede yaşayan vatandaşları çileden çıkardı. İlçede elektrik kesintisi normal bir hal alırken, elektrikler hemen hemen her gün kesilmeye başladı. Normal şartlarda hayatın akşam geç saatlere kadar devam ettiği ilçede elektrik olmadığı için hava kararır kararmaz Eyyübiye hayalet kasabaya dönmeye başladı. Durumdan en çok şikâyet edenler ise Eyyüp Peygamber Caddesi üzerinde iş yapan esnaflar oldu. Daha önce akşam 22.00’ye kadar canlı olan cadde elektrik olmadığı zamanlarda 17.00’da kimsenin olmadığı bir mekân haline geldi. Hal böyle olunca ilçedeki esnaflar iş yapamaz duruma geldi.

 

VATANDAŞLAR DEDAŞ’A ULAŞAMADI

Selçuklu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, “DEDAŞ’ı aradığımızda telefonlar otomatik meşgule atılıyor” diyerek sitemlerini dile getirdiler. Tüm gün boyu DEDAŞ’a ulaşmaya çalışan vatandaşlar bir cevap alamazken, çaresizce mum ışığında elektriğin gelmesini beklediler. Özellikle hastaları olan ve elektriğe ihtiyaç duyan hasta yakınları ise perişan oldu. Bazı mahallelere gece elektrik verilse de bazı mahalleler sabah kadar karanlıkta kaldı. Akşam saatlerinde iddiaya göre çok yüklenmeden dolayı trafolar patladı. Ara sıra gelen elektrikler belli bir saatten sonra tamamen kesildi. Bütün gece kesilen elektrik âdete hayatı felç etti. 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195