Title of a News Article

DEDAŞ'tan flaş açıklama

Şanlıurfa'da, son bir kaç gündür yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkardı. Sıcak havalarında son derece insanları etkilediği bugünlerde, elektriklerin kentin dört bir yanında kesintilere uğraması hayatı ciddi bir şekilde olumsuz etkiledi.

DEDAŞ'tan flaş açıklama
banner206

DEDAŞ'tan yapılan açıklamaya bir mahallede elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi, orası da Maşuk bölgesi. Karaköprü'nün birden fazla mahallesinde ve Haliliye ilçesinde de aynı şekilde bir çok mahallede elektriklerin kesilmesi deyim yerindeyse insanları çileden çıkardı. Sıcak havalarda klimalardan faydalanarak serinlemek isteyen Urfalılar, son 3 gündür elektriklerin olmamasına yanıyor. 

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden yapılan yazılı açıklama da ise şunlar yer aldı. 

Dicle Elektrik tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen izinsiz kazı yaparak yeraltı kablolarının patlamasına neden olanlar yüzünden Şanlıurfa’da vatandaşlar elektriksiz kaldı. Merkez Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe mahallesinde ŞUSKİ’nin(Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon ve İçme Suyu) yüklenici firması tarafından Dicle Elektrik Dağıtım’a haber verilmeden yapılan kazı sırasında iş makineleri, yeraltı elektrik kablosunu patlattı.

Daha Önce Uyarı Yapılmıştı

Gerek yerel yönetimlerin altyapı çalışmaları, gerekse inşaat çalışmaları nedeniyle yapılan izinsiz kazılar yüzünden iletim hatları ve yer altı kablolarının ciddi biçimde zarar görmesi üzerine Dicle Elektrik Dağıtım tarafından daha önce uyarılar yapılmıştı.

Yapılan uyarılarda, enerji şirketine haber verilmeden yapılan izinsiz kazı çalışmaları sırasında yeraltı kablolarının patladığı ve bu yüzden vatandaşların elektriksiz kalarak mağdur olduğuna dikkat çekilerek, bu tür kazı çalışmalarında mutlak surette izin alınması istenmişti. Yapılan tüm uyarılara rağmen uyarıları dikkate almayan kişi veya kurumların, izinsiz kazı yaparak yeraltı kablolarına zarar vermeye devam ettiklerini belirlendi.

Çalışmalar Devam Ediyor

Son olarak Şanlıuraf’nın merkez Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe (Maşuk) Mahallesinde ŞUSKİ için yapılan kazı sırasında, iş makinelerinden biri yeraltından geçen iletim hattını patlattı.

Yaşanan olay sonrası Seyrantepe ve Akpiyar Mahallelerinde enerji kesintisi yaşanırken, Dicle Elektrik ekipleri, kesinti yaşanan yerlere gerekli onarım yapılıncaya kadar geçici olarak ring şebekelerinden elektrik vermek zorunda kaldılar. Hasar gören kabloların yeniden devreye alınması için Dicle Elektrik onarım ekipleri çalışmalara başladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 13:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
karaköprülü
karaköprülü - 7 yıl Önce

bozacının çırağı şıracı biri büyükşehir diğeri dedaş bu millet ikisinin elinden çok çekti

Siverekli
Siverekli - 7 yıl Önce

Viiiiir bicirine vah vah oylemi .

Ahmet Yetkin
Ahmet Yetkin - 7 yıl Önce

Ortalama 15 aydır maşukta ikamet ediyorum ve dedaşa bir öneri sunuyorum kepçeler izinsiz kazı yapıyor yalanını değişin başka bir yalan bulun eğer tedaş okadar yürekliyse 15 aydır her aradığım da kepçeler direkleri devirdi yalanını söylemediğini ses kayıtlarım dan ispatlasın

aziz
aziz - 7 yıl Önce

Karaköprü yaz kış aynı sıkıntıyı yaşıyor kışın hava kapanır elektirik gider 2-3 damlşa yağmur yağar elektirik gider hadi yazın yüklenme var kışın ne var tüm evlerin doğalgazlı olduğu bir ilçede. Bu yaz perişan olduk dolaplarımız sürekli arıza yapıyor çözünüyor son 2-3 gündür iş çığrından çıktı memleketin parasını sahiplenen çok ama memleketi sahiplenen yok...

madem kablo kop mış o bülgeyü kesersın urfadan
madem kablo kop mış o bülgeyü kesersın urfadan - 7 yıl Önce

mazeme almadınız diyarbakrdangetirdin urfanın ekmekginde tuz yok

SIRADAKİ HABER

banner195