Title of a News Article

Demirkol rekor kırdı...

.

Demirkol rekor kırdı...
banner206
30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nin sonrasında kurulan Haliliye İlçe Belediyesi aradan geçen 5 ayın ardından bugün bininci nikâhını kıydı. Haliliye Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen bininci nikâh Ayşe Polat ve Salih Dişikırık Çifti arasında gerçekleştirildi.  Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un kıydığı nikâhta çifte sürprizlerde bulunuldu.

 ÇOK SAYIDA NİKÂH GENÇ NÜFUSUN GÖSTERGESİ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol bugün kıydığı 4 çiftin nikâhının ardından kısa sürede Haliliye Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin kıydığı bin nikâhla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Demirkol konuşmasında, kısa süre gerçekleşen çok sayıda nikâhın Haliliye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunun göstergesi olduğunu belirterek şöyle konuştu:  “Haliliye Belediyesi olarak 30 Mart sonrasında başladığımız evlendirme çalışmaları neticesinde, bugün bininci çiftimizin nikâhını kıymış bulunuyoruz. Bu bin nikâh sayısına kısa sürede ulaşmamız, gösterge olarak bize Haliliye’nin ilçe olarak büyük bir ilçe olduğunu, evlenme sayısının çok olması ile de genç bir nüfusunun olduğunu gösteriyor. Bu genç nüfus, bu zinde güç, bizi ayakta tutacak. Hem Haliliyemize hem de Urfamıza hem de Türkiye’ye önemli bir güç sağlayacaktır diye düşünüyoruz.”

Evlendirme memurluğu çalışanlarına da teşekkür eden Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, personelin gayretlerinden bahsederek, evlenen çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi.  Demirkol ayrıca; evlenme ritüeli hakkında ise “Evlenmeyi emreden bir dine mensup olduğumuz için, evlilikle birlikte dini emirleri, dinimizin vecibelerini yerine getirdiğimize inanıyoruz.” dedi. Demirkol’un kıydığı bininci nikâh töreninde bugüne özel olarak çiftlere saat, Kur’an-ı Kerim hediye edilirken, çeşitli sürprizlerde de bulunuldu. 

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Haliliye Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nun verdiği bilgilere göre, birim günde ortalama 25 çiftin nikâhını kıyıyor.   1 Nisan 2014 ile 10 Eylül 2014 tarihleri arasında Haliliye Belediyesi toplam 1019 çiftin nikâhını kıydı. Evlendirme Müdürlüğü yasal itiraz süresinin sonlanmasının ardından kısa süre içinde nikâh için tarih veriyor. Bekleme sürelerinin kısalığı ile dikkat çeken nikâhlar, küçük nikâh salonunda törensiz, büyük nikâh salonunda törenli ve daire dışında düğün salonları, oteller veya hanelerde de gerçekleştiriliyor. İlçelerin ortalama nikâh sayılarına bakıldığında ise 5 ayda Karaköprü İlçesi’nde 4 yüzün üzerinde, Eyyübiye İlçesi’nde 5 yüzün üzerinde, Haliliye İlçesi’nde ise binin üzerinde nikâh gerçekleştirildi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195