Title of a News Article

Down Sendromlulara Teşekkür Belgesi

Harran Üniversitesi Hilvan Meslek Yüksekokulu 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' nedeniyle düzenlediği etkinlikte Hilvan ve Siverek'teki down sendromlu çocukları ağırladı.

Down Sendromlulara Teşekkür Belgesi
banner206

Harran Üniversitesi Hilvan Meslek Yüksekokulu 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' nedeniyle düzenlediği etkinlikte Hilvan ve Siverek'teki down sendromlu çocukları ağırladı. 

 

Dezavantajlı bireylerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Hilvan meslek Yüksek Okul bünyesinde düzenlenen etkinliğe, Hilvan Kaymakamı Eyüp Özdemir, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Burhan Akpunar, Hilvan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Seyyit Ahmet Oymak, öğretim elemanları, down sendromlu çocuklar, aileleri ve öğrenciler katıldı. 

 

Down sendromlu çocukların birer melek gibi masum olduğunu ve bu meleklerin kıymetini iyi bilmemiz gerektiğini belirten Harran Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar; "Hiç birimiz vücudumuzu kendimiz siparişle almadık. Bize emanettir bu vücut. Bu emanetin kıymetini bilmeliyiz. Özellikle de bize özel olarak ihsan edilen bu kardeşlerimizi, çocuklarımızı el üstünde tutmalıyız. Bu bir sınavdır. Bu sınavı başarılı bir şekilde atlatmak zorundayız" dedi. 

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde Üniversitenin ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek; Böyle bir farkındalık yaratmadaki gayretleri için Hilvan Meslek Yüksek Okulumuz öğretim görevlilerine teşekkür ederim. Maalesef bir çok yerde down sendromlu bireylere farklı bir yaklaşım ve sınıflandırma açısıyla bakılmakta ve ön yargı ile yaklaşılmaktadır. Oysa onlarında bizim birer parçamız olduğunu asla unutulmamalıdır. Asıl önemli olan, onların  eğitilebilir ve sosyal yaşama kazandırılabilir birer birey olduğunun bilincini her kesime ve çevreye aşılamalıyız. Onların, hayata sımsıkı bağlanabilmesi tamamen bizim elimizde ve bunun için mücadele etmeliyiz dedi.

 

Düzenlenen etkin kapsamında down sendromlu çocuklara üzerinde Harran Üniversitesi yazılı diploma verildi. Programın ardından çocuklar aileleriyle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195