Title of a News Article

Durakta Beklerken Matematik Öğrenmek İster Misiniz?

Durakta Beklerken Matematik Öğrenmek İster Misiniz?
banner206
Şanlıurfa'da Birecik ilçesi Fevzipaşa İlkokulu 3/B sınıfı öğrencileri ‘’Durakta Matemetik’’ etwinning projesi kapsamında , otobüs duraklarına çeşitli afişler astı.
Otobüs beklerken boşa geçen zamanları avantaja çevirebilmek ve okulu dört duvar arasından çıkarıp, geniş kitlelerle buluşturmak için hazırlanan projeyle ilgili çalışmalarının dönem sonuna kadar süreceği açıklandı.
Fevzipaşa İlkokulunda, özellikle okullara yakın olan duraklarda otobüs bekleyen her yaştan vatandaşın matematik dersine karşı olan ön yargılarını yok etmek ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan “Durakta Matematik” projesiyle, matematiğin geniş kitlelere sevdirilmesi ve ulaştırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında, Fevzipaşa İlkokulu 3/b sınıfı öğrencileri, otobüs durağına öğretmenleriyle birlikte gelerek, “Matematikten Korkmuyoruz” isimli çocuk şarkılarını seslendirerek, “Matematikten korkmuyoruz”, “Matematiği çok Seviyoruz” yazılı dövizler taşıyarak kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İLK DURAK AÇILIŞI

Fevzipaşa İlkokulu 3/B sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Tuğba KILIÇ’ın öncülüğünde ortak oldukları projelerinin ilk durak açılışını ise Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Sait Bağlı, Şube Müdürü Onur ÖZKAN, Okul Müdürü Ahmet CAN ve Müdür Yardımcısı Aydoğan UZUN’un katılımıyla gerçekleştirdi.

TUĞBA KILIÇ: EĞLENCE İLE YAŞAMI BİRLEŞTİREREK MATEMATİĞİ ÖĞRENECEKLER

Birecik’deki otobüs durağında Fevzipaşa İlkokulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte konuşan proje sorumlulularından Tuğba KILIÇ, projenin Tükiye’nin yanı sıra Romanya, Makedonya, Arnavutluk ve Azerbaycan’da yürütüldüğünü söyledi. Çizimlerle matematiği eğlenceli hale getirmek istediklerini anlatan Kılıç’’Matematik’e olan önyargımızı yıkmaya ne dersiniz? Aslında matematik çok eğlenceli ve hayatımızın her anında. Bu ikisini bir araya getirdiğimizde başarıyı yakalayıp matematiğin ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunu görebiliriz.Mukaddes Karip Hocamızda çizimleriyle öğrencilerinde bu başarıyı yakalayan değerli bir öğretmen.”DURAKTA MATEMATİK PROJESİ’’ ile 7’den 70’e hepimize hayatımızda matematiğin saklandığı yerleri çizimleriyle yeniden keşfetmemizi,matematiği artık severek isteyerek öğrenmemizi hedefliyor.Bunun için çevremizdeki duraklara bu çizimleri afişler halinde asarak her yaşta herkesin matematik algısını değiştirerek matematiği kitap,okul,öğrenci ve öğretmen dörtgeninden çıkarıp günlük yaşamın avantajı haline getirmeyi amaçlıyoruz’’ dedi.
Ayrıca Matematik projesi Şanlıurfa yöneticisi Tuğba KILIÇ, projenin gerçekleşmesinde kendilerine destek sunan Belediye Başkan yardımcımız Adnan YAŞAR’a da sonsuz teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195