Title of a News Article

Ev ziyaretlerini sürdürüyor...

Ev ziyaretlerini sürdürüyor...
banner206
 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, rutin olarak sürdürdüğü mahalle gezilerinde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Olumsuz hava şartlarına rağmen çat kapı ev ziyaretlerini sürdüren Başkan Ekinci,” Talepleri birinci ağızdan dinleyip onları çözmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilçeyi karış karış dolaşmaya devam ediyor. Sık sık vatandaşlarla bir araya gelip onları ziyaret eden Başkan Ekinci, talepleri de birinci ağızdan dinleyip bunların çözümünü de yerinde sağlıyor. Gün içinde olumsuz hava şartlarına rağmen, Ak Parti Eyyübiye İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları temsilcileri ile Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ekiplerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde eşi Ayşe Ekinci ile birlikte Arapmeydanı, Hayati Harrani ve Eyüp Nebi mahallelerinde çat kapı ev ziyaretleri yapan Başkan Ekinci, şehit ailelerini de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. 1996 yılında Şırnak’ta şehit olan İsa Kurt’un ailesini ziyaret eden Başkan Ekinci, mahallelerde vatandaşların kendisine ilettiği taleplerin çözümü için de ilgililere talimat verdi. Başkan Ekinci’yi bir anda karşılarında gören vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirip yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler. 

Çat kapı ev ziyaretleri hakkında açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci şunları söyledi; ”Bugün de ev ziyaretlerimiz kapsamında Hayati Harrani, Eyüp Nebi ve Arap Meydanı mahallelerimizde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Çat kapı ev ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bu ziyaretlerimizde bizlere iletilen sıkıntıları da çözmeye çalışıyoruz. Hem mağdur ailelerimizi ziyaret edip onların mağduriyetlerini çözmeye çalışıyoruz. Tabi şehit ailelerimizi de ziyaret ettik. İlçe teşkilatımız, mahalle muhtarlarımız ve ekibimizle birlikte sahaya dolaşmaya devam ediyoruz.  Göremediğimiz kenarda kalmış sorunları da yerinde görüp müdahale etmiş oluyoruz. Bundan sonra da mahalle ve çat kapı ev ziyaretlerimiz hava şartları ne olursa olsun aynı şekilde devam edecek. “

Arap Meydanı Mahalle Muhtarı Mustafa Sarıkınacı ise,” Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci yağmur çamur demeden çat kapı evleri ziyaret ediyor bugün de yaşlı bir annemizle özürlü bir kızımızı ziyaret etti. başkanımız ailenin ihtiyaçlarını dinledi ve bunları da yerine getirecek. Vatandaşlarımıza yapmış olduğu yardımlardan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz. dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 08:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Müslüm ÇAKAR
Müslüm ÇAKAR - 6 yıl Önce

I - BELEDİYELERİN SOSYAL AMAÇLI GÖREVLERİ
Belediye Kanunu' nun 1 inci maddesi sınırları içinde kalmak şartıyla yani beldenin ve belde sakinlerinin yerel nitelikte , müşterek ve medeni ihtiyaçlarıyla sınırlı olmak üzere belediyelere düşen görevler aynı yasanın 15 inci maddesinde sayılmıştır.
Bunlar; 15 inci maddenin 18 inci bendi uyarınca; "Bırakılmış ve bulunmuş çocukları ,delileri,dalanmış ve kudurmuşları ,sokakta bayılanları, kazaya ve afete uğrayanları koruyup gözetmek ". tercih etmektedir. Zorunlu veya olağanüstü hallerde yoksullara ,hastalara ,felaketzedelere doğrudan karşılıksız yardım vermekte çoğunlukla iş edindirmeyi,sanat öğretmeyi yani hizmet vermeyi yeğlemektedir.
15 inci maddenin 34 üncü bendi uyarınca;
"Fakir ailelerin ikiz çocuklarına , alelünun öksüz, fakir kimsesiz çocuklara para, hekim, ilaç, yeme içme ,giyecek, barınma, tahsil terbiye cihetlerinden yardım etmek , fakir hastalara mecacen bakmak, ilaç vermek.

Müslüm ÇAKAR
Müslüm ÇAKAR - 6 yıl Önce

I - BELEDİYELERİN SOSYAL AMAÇLI GÖREVLERİ
Belediye Kanunu' nun 1 inci maddesi sınırları içinde kalmak şartıyla yani beldenin ve belde sakinlerinin yerel nitelikte , müşterek ve medeni ihtiyaçlarıyla sınırlı olmak üzere belediyelere düşen görevler aynı yasanın 15 inci maddesinde sayılmıştır. 15/45 bendi uyarınca;
"Yetimhane ,eczane ,doğum ve emzirme ve mecburi olarak meccani doğum evleri tesisat ve teşkilatı ve mahalleri sıhhat vekaletince tayin ve tasdik edilmek şartıyla tımarhane , fenni tephirhane ve tadhir istasyonları vücuda getirmek ve işletmek ".
15/47 uyarınca
"Yersiz,yurtsuz olanlara iş bulmak ,bunlardan garip olup çalışamayacakları memleketine göndermek ,kimsesiz kadın ve çocukları korumak ",
15/48 uyarınca
"Eczanesi olmayan yerlerde hususi kanuna tevfikan eczane açmak ,fakirlere parasız ve ucuz ilaç vermek ,ücretli ücretsiz muayenehane , dispanser vücuda getirmek.

SIRADAKİ HABER

banner195