Title of a News Article

Gel de hırsız olma!

Hırsızlık, kapkaç, cinayet zanlıları bile emniyet nezarethanelerinde dünya standartlarında misafir edilip, konforları için her ayrıntı düşünülürken, vatanına milletine saygılı, alınteri kazancının vergisini ödemek için Maliye’ye giden esnaf, çağdışı hizmet anlayışı ile saatlerce kuyrukta bekletiliyor. Nezaretten çıkan şüpheli, görevlilere teşekkür ederken, Maliye’den çıkan esnaf devlete küfrediyor.

Gel de hırsız olma!
banner206
Burası Vergi Dairesi: Kamu hizmetinin yürütülmesinde en önemli kaynak olan vergilerini ödemek isteyen mükellefler saatlerce ayakta bekletiliyor. Binlerce mükellefe sadece 2-3 veznedar hizmet veriyor. Yeşil Kart hizmeti bile sıramatik fişi alınarak, rahat bir ortamda oturularak yapılırken, vergi ödevini yerine getirmek isteyen insanlar çileden çıkarılıyor.

Burası da nezarethane: Kamu güvenliğini tehlikeye düşüren, çalışmak üretmek yerine hırsızlık, kapkaç, cana kast etme gibi suçlar nedeniyle gözaltına alınanların tutulduğu mekan. Zanlıların rahatı için uluslararası insan hakları sözleşmelerine uygun son derece konforlu bir ortam hazırlanmış. Zanlıya misafir mantığı ile yaklaşan anlayış karşısında insanlar müteşekkir.

Yardım kuruluşlarının bile insanları rencide etmemek için büyük titizlik gösterdiği Türkiye’de vergi tahsilatı yapmakla görevli vergi dairesindeki görüntüler, devletin bu işe ne kadar önem verdiğinin de göstergesi olarak kabul ediliyor. Devletin parayı dağıtırken gösterdiği özen, ne yazık ki toplarken gösterilmiyor.


ESNAFI DEVLET
TEN SOĞUTUYOR
Yardıma muhtaç insanlara yapılan dağıtım görüntülerini andıran, kuyruğa girip saatlerce ayakta bekleyen insanların göründüğü fotoğraf, bir yardım kuruluşunda çekilmedi. Bu fotoğraf, hırsızlık, kapkaç, cinayet zanlılarının bile son derece konforlu ortamlarda gözaltında tutulduğu Türkiye'de, küçük esnafın vergisini ödemek için saatlerce ayakta kuyrukta beklediği Topçu Meydanı Vergi Dairesi'nde çekildi.
Türkiye'deki en büyük fiziki mekana sahip vergi dairelerinden biri olan Şanlıurfa Topçu Meydanı Vergi Dairesi'nde her ay sonu bu görüntüler yaşanıyor.
Kadri Eroğan caddesindeki Maliye binasında hizmet veren Şanlıurfa Topçu Meydanı Vergi Dairesi'nde tüm tahsilat birimleri giriş kattaki bölüme taşındı. Son derece büyük bir mekana sahip olmasına rağmen vergi ödevi gibi kutsal bir görevi yerine getirmek için buraya gelen vatandaşlar ise büyük bir eziyet ile karşı karşıya bırakılıyor.
Ay sonlarında vergilerini yatırmak için vergi dairesi veznelerine gelen binlerce vatandaşa sadece iki üç veznedar ile hizmet verilen Topçu Meydanı Vergi Dairesi'nde vip hizmeti görmesi gereken mükellefler, saatlerce ayakta bekletiliyor.

MALİYE'DEN NEFRET EDİYORLAR
Vergi ödemelerini yapmak için Topçu Meydanı Vergi Dairesi veznelerine gelen vatandaşlar, sıranın kendilerine gelmesi için saatlerce ayakta beklemekten yakınırken, gördükleri muamele karşısında maliyeye gelmekten nefret ettiklerini söylüyorlar.

BURASI İSE NEZARETHANE
Bu fotoğraf ise Kırıkhan Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinden. Son derece modern hizmet bir binada hizmet veren Emniyet Müdürlüğü'nde çalışanların büroları, koridorlar ve iki odalı nezarethane de dünya standartlarının üstünde düzenlenmiş.
Gözetim altında tutulan kişilerin kendilerine zarar verme ihtimaline karşı tüm maddelerden arındırılmış. Suç işlemiş olsalar bile zanlılar en iyi şekilde misafir edilmeye çalışılıyor. İnsan unsuru ön planda tutuluyor. En iyi şekilde misafir ediliyorlar. Hırsız dahi olsa insana insan olduğu için değer veren bu anlayışta tertemiz tuvalet ve lavabonun yanısıra zanlıların nezarethanede rahat bir yerde oturması, gerekirse uzanıp istirahat etmeleri için kalın ve rahat süngerler yerleştirilmiş. Halıfleks döşeli nezarethanede zanlılar istedikleri zaman sıcak su ile duş alma imkanına da sahipler. Havalandırması mükemmel yapılmış. Hatta zanlıların işledikleri suçu düşünüp, nezarethanede oldukları sürede vicdan muhasebesi yapabilmelerini sağlamak için klasik ve halk müziği dinleyebilecekleri müzikçalarlar bile var.

EMNİYETE TEŞEKKÜR EDİYORLAR
Nezarethaneye düşen zanlılar kötü muamele göreceklerini düşünürken, emniyetten ayrılırken görevlilere teşekkür ettiği bildirildi.

(Haber: İbrahim Şeker)

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195