Title of a News Article

Hayır duasını aldı

Hayır duasını aldı
banner206
 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından evlerinin bakım onarımı yapılıp evleri yenilenen aileleri ziyaret etti.  Başkan Ekinci,” Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın her zaman yanındayız.” dedi.

 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla farkındalık yaratmayı sürdürüyor. Eyyübiye Belediyesi tarafından evleri yenilenen ailelerin mutlulukları yüzlerine vuruyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, maddi durumu iyi olmayan ve zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışan vatandaşlara belediyenin Sosyal  Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla ulaşıp, vatandaşların sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermeye çalışıyor. İlçede dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarıyla farkındalık oluşturup kamuoyundan da takdir toplayan Başkan Ekinci eşi Ayşe Ekinci ile birlikte sokak sokak, kapı kapı dolaşıp vatandaşın derdine hemhal oluyor. Başkan Ekinci, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte ilk olarak Yenice Mahallesi 5056. Sokakta tek başına bir odada kalan vatandaşın evini ziyaret etti. Ziyarette duygusal anlar yaşayan Başkan Ekinci, evin bakım ve onarımının belediye ekipleri tarafından kısa sürede yapılması talimatını verdi. Daha sonra Eyüpnebi Mahallesi 3463. Sokakta eşi ile birlikte kalan zihinsel engelli vatandaşın evine geçen Başkan Ekinci, burada da ailenin halı, battaniye, fırın, odun ve soba ihtiyacını karşıladı. Buradan ayrılıp  Hacıbayram Mahallesi 3286. Sokakta yaşayan yaşlı karı kocanın evine geçen ve ailenin  taleplerini de karşılayan Başkan Ekinci, Şıh Maksut Mahallesinde yaşayan 110 yaşındaki Halime teyzenin kaldığı evin kirası ile elektrik borçlarını da üstlendikten sonra Eyyübiye Belediyesi tarafından baştan sona bakım ve onarımı yapılıp, daha yaşanılabilir duruma getirilen evi ziyaret etti.  Hacı Bayram Mahallesinde eşi tarafından terk edilmiş 7 çocuklu bir annenin gıda ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Ekinci, çocuklara da oyuncak hediye etti. Eyyübiye Belediyesi olarak maddi durumu iyi olmayan vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Ekinci, bu tarz sosyal belediyecilik çalışmalarının devam edeceği vurgusunu yaptı.

Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri müdürlüğü ekiplerinin bu güne kadar 40 bin aileye ziyarette bulunduğunu ve yardım ettiğini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Eyyübiye ilçesinde 57 bin aile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı. Dolayısyla nüfusun yarsından fazlası dar gelirli. Maalesef dar gelirliden ziyade yokluk içerisinde olan bir kesim de var. Bizler de bu vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Sosyal Belediyecilik çalışmaları kapsamında çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bunlardan biri de; imkanı olmayan insanların içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulması adına çeşitli çalışmalar yapmak. Bunlar zaman zaman kalacakları ev şeklinde zaman zaman kaldıkları evin bakım ve onarımları zaman zaman da gıda yardımı ve ev eşyası şeklinde imkanlar dahilinde bu insanlarımıza el uzatıyoruz. Sosyal Yardım Müdürlüğümüz bugüne 40 bin evi ziyaret edip sıkıntılarına ortak olduk. Bu anlamda farkındalık oluşturan çalışmalar yürütüyoruz. Şimdi de bulunduğumuz ev ve gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde insanlarımızın taleplerini karşıladık. Bundan sonraki süreçte de çok daha fazla çalışıp daha fazla yardım etmemiz gerektiği bir kez daha ortaya çıkıyor. Ben özellikle diğer kamu kuruşlarımıza da seslenmek istiyorum. Yapılacak olan projeler konusunda ilçemize pozitif ayrımcılık göstermeleridir. Bu konuda özellikle sosyal belediyecilik ve insanların içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulması adına projeleri olan kurumlarımızın da bu insanların yanında olmaları gerekir. Onları da buraya davet ediyoruz. “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195