Title of a News Article

Hayırseverlik buna denir...

.

Hayırseverlik buna denir...
banner206

Atasay ve Önen bu yılda fakir aileleri unutmadı

Türkiye’nin tanınmış büyük Kuyumcularından ATASAY KUYUMCULUK sahibi adına kurulmuş olan Atasay Kamer Vakfı ile 23. ve 24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Başkan Yardımcısı olarak görevini de başarıyla sürdürmüş olan Şanlıurfalı hemşehrimiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, mübarek Ramazan ayında ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Şanlıurfa’ya sığınan Iraklı ve Suriyeli aileleri unutmadı.

Atasay Kamer Vakfı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen 2 bin 500 Iraklı, Suriyeli Türkmen, Kürt, Arap Suriyeliler ile Şanlıurfalı fakir ailelere gıda yardımında bulundu.

Atasay Kamer ve Emin Önen, içersinde pirinç, nohut, mercimek, fasulye, zeytin, salça, çay, bulgur, makarna, irmik ve mısır yağı bulunan gıda kolisini yerli ve Suriyeli 2 bin 500 aileye ulaştırarak dualarını aldı.

Hemen her yıl binlerce fakir aileye mübarek Ramazan ayında gıda yardımında bulunan Atasay Kamer Vakfı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, bu yıl da fakir aileleri unutmadı ve ayrıca 2 bin 500 Iraklı, Suriyeli Kürt-Türkmen-Arap mülteci ve Urfalı fakir aileye de gıda yardımında bulundu.

Gönderilen gıda kolileri Şanlıurfa merkez ve ilçeleri ile bazı köylere kadar ulaştırıldı. Yardıma muhtaç ailelere yardım kolileri kapı kapı dolaşılarak teslim edildi.

Atasay Kamer Vakfına Teşekkür

Mübarek Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yılda Şanlıurfa’daki fakir aileleri ve iç savaş nedeniyle Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli ve Iraklı aileleri sevindirmeyi düşündüklerini belirten Emin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, “Atasay Kamer Vakfı olarak her yıl binlerce aileyi sevindiriyor, mağdur ailelere destek olunuyor. Bu yılda ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ilimize sığınan Suriyeli aileleri de unutmadık ve onların acılarını, yoksulluklarını bir nebze de olsa unutturmak istedik. Büyüklerimiz, -Mal, gurbette vatandır. Fakirlik vatanda gurbettir. Bir kimse fakirse, nerede olursa olsun gariptir- buyuruyor. Bizde ülkemizde garip olan Suriyeli mültecilere elimizden geldiğince gıda yardımında bulunmaya çalıştık. İnşaallah faydamız olmuştur. Allahu Teâlâ hiç kimseyi yurdundan, yuvasından, çoluk çocuğundan etmesin. Biz; Kürt -Türkmen - Arap hatta Suriyeli - Iraklı ayrımı yapmadan ilimize sığınan kardeşlerimizi sevindirebilmek için çam sakızı çoban armağanı misali elimizden geleni esirgememeye çalışıyoruz. Bu arada, Suriyelilere Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve ekibine, Mahalle-Köy Temsilcilerine de teşekkür ediyoruz” dedi.

Yardım Platformuna ve hayırseverlere teşekkür

Kamplar dışında Şanlıurfa il merkezinde ve köylerinde evlerde yaşayan ve her geçen gün sayıları artan Iraklı ve Suriyeli aileler bulunduğunu, bunların en az 60 bininin yardıma muhtaç olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, “Sınır dışına bile yardım ulaştıran Suriyelilere Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve ekibine, yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere candan teşekkür ediyoruz” dedi.

Atasay ve Önen’e dua

Iraklılara ve Türkmen – Kürt – Arap, Suriyeli – Iraklı Suriyelilere de gıda yardımında bulundukları için memnunluk duyduğunu belirten Şanlıurfalılar, “Öncelikle bu mübarek Ramazan ayında ilçemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi unutmayarak gıda yardımında bulunan Atasay Kamer Vakfı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen’e candan teşekkür ediyoruz. Vekilimizden ve aracı olanlardan Allah razı olsun. Biz her zaman vekilimiz Emin Önen’e bol bol dua ediyoruz. Tekrar aday olmayınca yardım gelmez diye düşünüyorduk, ancak o bizleri yine unutmadı. Allah ondan her zaman razı olsun. Arap – Kürt - Türkmen ayrımı yapmadıkları için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu mübarek günlerde Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizin yaralarına azda olsa merhem olmaya çalıştılar. Bizlerde elimizden geldiğince sığınmacı kardeşlerimize yardımcı oluyoruz zaten. Biz sadece sınır kapımızı değil, evlerimizin de kapılarını açtık, hatta gönlümüzü onlara açtık. Allah onların da yardımcıları olsun. Bu mübarek günler hürmetine inşaallah bir an evvel yurtlarına dönerler” diye konuştular.

Iraklılar ve Suriyeliler dua ediyor, dua bekliyorlar

Suriyeli mülteciler de, yardım kolilerini gönderenlere, dağıtanlara, vesile olanlara, Şanlıurfalılara ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen’e teşekkür ettiklerini belirterek, “Bizler her an dua ediyoruz. Bize kapılarınızı açtınız, ekmeğinizi paylaştınız. Her zaman yanımızda oldunuz. Allah sizlerden razı olsun. Türkiye olmasa bizler şimdi ölmüş olacaktık. Sizler de bizlere dua edin ki; bir an evvel ülkemizdeki bu iç savaş bitsin, evimize, yurdumuza dönelim. Gerçi oturacak bir evimiz, yiyecek bir parça ekmeğimiz kalmamıştır ama vatanımıza dönelim yeter” dediler.

Fakir aileler sevindirildi

Şanlıurfa merkezde Emin Önen’in ekibi Müslüm Abacıoğlu, Mehmet Nimetoğlu, Kayhan Güllüoğlu, Münir Uludağ, Tahir Güllüoğlu, Kadir Hatipoğlu, Ömer Hacıkamiloğlu, Halil Yetkin, bazı öğretmenler, bazı Dernek temsilcileri ile aile yakınları tarafından Urfalı, Iraklı, Suriyeli ihtiyaç sahibi dul, yetim, fakir ve yoksul ailelerin evlerine ulaştırıldı. Gıda yardımları kapı kapı dolaşılarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Başkalarına örnek olmalı

Bilindiği gibi; dağıtım yapılan hiçbir fakir aile ismi ve resmi verilmeden, rencide edilmeden, başkalarına örnek olsun düşüncesiyle dağıtıma aracı olan arkadaşları tarafından, yardımların yerine ulaştığı ve yapılan yardımların bizzat Atasay Kamer Vakfı ile Emin Önen’in hediyesi olduğunun bilinmesi ve diğer zenginlere de örnek olması maksadıyla kısa haberler yapıldı.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

“Cahillikten daha şiddetli fakirlik, akıldan daha faydalı zenginlik, tefekkürden daha kıymetli ibadet yoktur.” [İ. Neccar]

“Malda zekâttan başka hak yoktur.” [Ahkâm-üs-sultaniyye]

“Zekâtı verilmiş mal, kenz [biriktirilmiş, istif edilmiş mal] değildir.” [Ebu Davud]

“Zekâtını vererek mallarınızı zarardan koruyunuz.” [Hâkim]

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 16:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

Bu mübarek ayda savaş mağduru kadınlara çocuklara yetimlere yardımcı olanlardan Allah razı olsun

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142