Title of a News Article

Hilvan Belediyesi Bir Projeyi Daha Hayata Geçirdi

Hilvan Belediyesi, bayanlara yönelik olarak yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

 

Daha önce bayanlara meslek edindirmeyi hedef edinen ve bu yönde ulaştığı hedefine bir yenisini daha ekleyen Hilvan Belediyesi meslek sahibi bayanlara Hanımeli Çarşısı açarak bir ilke daha imza attı.

Japonya Büyükelçiliği ile yaptığı ortak projeyle kısa adı ÇATOM olan Çok Amaçlı Toplum Merkezini ilçeye kazandıran Hilvan Belediyesi, bu çatı altında mesleki eğitim gören ve sertifika sahibi olan bayanların kendi ekonomik kazanımlarını elde etmeleri amacıyla yapılan Hanımeli Çarşısındaki on işyeri çekilen kura sonucuyla sahiplerini buldu.

Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Belediye Meclis Üyeleri, Hilvan Emniyet Müdürü Yunus Aydın, STK temsilcileri ve sertifika sahibi bayanların katılımıyla gerçekleştirilen kurada işyeri sahibi olan bayanlar Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a teşekkür etti.

 

Çekilen kura öncesinde konuşan  Bayık, para kazanmanın kolay olmadığını belirterek şöyle konuştu:

'2014 yerel seçimlerinden önce bayanlara vermiş olduğumuz bir sözümüz vardı. Bugün verdiğimiz o sözü yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Belediye olarak biz de uzun vadede çalışıp emek vererek bayan kardeşlerimize bu işyerlerini kazandırdık. Bundan sonra bayan kardeşlerimiz kendi ürünlerini el emeklerini burada sergileyip aile ekonomisine katkıda bulunmak için çaba sarf edecekler.  Şimdiden bütün kardeşlerimize  hayırlı ve bol kazançlar dilerim' dedi.

 

İşyerlerinin kurayla teslim edildiği törende konuşan Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay;

'Hanımlarımız toplum içerisinde sadece çocuk yetiştirme ve ev hanımı olmakla mükellef değiller. Aynı zamanda toplum hayatına katkı sağlamak için de emek veren en değerli bireylerdir. Bu amaçla Hilvan Belediyesi tarafından yaptırılan Hanımeli Çarşısında erkeklere örnek olabilecek bir esnaflığı da  ortaya koyacak olan bayanlarımıza şimdiden başarılar diler, belediyemize de büyük katkılarından dolayı teşekkür ederim' dedi.

Çekilen kura sonucunda hak sahibi olan bayanlar Hilvan Belediyesine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 10:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
YOLCU
YOLCU - 9 yıl Önce

Hilvan kaymakamı Ahmet Özay; Hilvan belediye başkanı aslan ali Bayık'a Hilvan da sular akmıyor bundan haberiniz var mi varsa ne zaman sular akacak ve ne zaman acilisin yapacaksınız.

SIRADAKİ HABER

banner195