Title of a News Article

Hilvan'da ki bu konferansa ilgi yoğundu. ..

.

Hilvan'da ki bu konferansa ilgi yoğundu. ..
banner206
 Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde İmam Hatip Öğrencileri ve ilçe halkına yönelik düzenlenen ‘Gözümüzün Nuru Namaz’ konferansında, Namazın çocuklara nasıl anlatması ve sevdirilmesinin önemi anlatıldı.
 Hilvan’da 'Gözümüzün Nuru Namaz' Konferansı
Hilvan Bedrettin Kem İmam Hatip Ortaokulu ile ilçe Müftülüğü  tarafından düzenlenen  konferansa konuşmacı olarak Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık katıldı.

Saat 10.00 da başlayan konferansa Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, Öğrenciler, veliler, okul müdürleri ve ilçe halkı katıldı.

Konferansta konuşan İl Müftüsü İhsan Açık, Allah’ın ayetlerinde  yapamayacağımız şeyleri söylemememiz gerektiğinin vurgulandığını belirterek, “Bu nedenle başta kendimiz Namazı kılıp  ondan sonra çocuklara öğretip sevdirmemiz gerekir.” dedi.

Müftü Açık, “ Namaz ve sabırla Allah’tan yardım istemeliyiz. Eğer sabredersek Allah bizimle beraber olacaktır. Allah’ın bizimle beraber olmasını istemez misiz? Eğer Allah bizimle beraber değilse kaybederiz. Dünya bizim olsa da fark etmez, dünyanın en güçlüsü olsak da fark etmez.” diye konuştu

Namazın manevi önemine ve insana kazandıracağı   şeylere de değinen Açık, ”Allah’ın huzurunda eğilirsek, Allah’ın huzurunda secdeye kapanırsak, istediği şekilde yapabilirsek, kimsenin karşısında boyun da eğmeyiz. Ama maalesef biz bugün Allah’ın huzurunda durmadığımız için, başkasının karşısında, dünyanın karşısında dik durmayı beceremiyoruz. Tam tersine dünyanın, menfaatin, makamın, paranın ve şehvetin karşısında yerlere seriliyoruz.” İfadelerini kullandı..

Nimetin kıymetini  bilinip zamanında şükrünü eda etmek gerektiğini belirten Açık, konuşmasını şöyle sürdürdü:  

“Allah ezanlarımızı dindirtmesin. Bakınız şu anda Güneydoğu’da birçok yerde ezan okunmuyor. Benim kardeşim Nusaybin Müftüsü. Şu anda Nusaybin merkezde hiçbir imam ezan okuyamıyor. Allah korusun bu imtihanları yaşamayalım. Yaşamamak için ne yapmamız lazım? Namaza çağrıldığında kıymetini bilmek lazım. Çünkü nimet geldiğinde şükrünü yapmazsak, o nimet bir müddet sonra bizden alınır.”

Zamanında yerine getirilmeyen sorumlulukların daha sonra işleri zor duruma getirdiğini belirten Açık, “Çocuklarımız yürümeye başlayınca hemen yavaş yavaş Namaza alıştırmamız lazım. Yoksa Allah korusun bir müddet sonra çocuk maalesef kötü şeyleri öğrendikten sonra ona güzel şeyleri öğretmek çok zordur. Bununla beraber sadece çocuklarımızı değil arkadaşlarını da Namaza davet edelim.” Şeklinde konuştu.  

Konferans ilçe Kaymakamı Ahmet Özay’ın İl Müftüsü İhsan Açık’a verdiği plaketle sona erdi.



Kaynak: //www.ilkha.com/haber/32839/hilvanda-gozumuzun-nuru-namaz-konferansi 


Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195