Title of a News Article

Hollandalı Geline Mevlit'li düğün...

.

Hollandalı Geline Mevlit'li düğün...
banner206

Hollandalı Donja Şanlıurfa’da mevlüt töreni ile evlendi. Eğitim için Portekiz’in Başkenti Lizbon’a giden Öğretim Görevlisi Dr. M. Fatih Şanlı, gönlünü kaptırdığı Hollandalı Sosyal Hizmetler Uzmanı Donja Hullsman ile Şanlıurfa’da Mevlidi Şerifli düğün töreni ile dünya evine girdi.

Yaklaşık 8 yıl önce öğrenci değişim programları çerçevesinde, Lizbon Üniversitesi’nde eğitimini devam ettirmek üzere Lizbon’a giden Dr. Muhammed Fatih Şanlı, gönlünü kaptırdığı Hollandalı Donja Hullsman ile Şanlıurfa’da, İslami vecibelere uygun yapılan Mevlidi Şerifli düğün töreni ile dünya evine girdi. Grup Dergah’ın seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ve Kuran tilaveti ile yurtdışından gelen misafirler İslam gelenek ve göreneklerini yakından tanıma fırsatı buldu. Gerçekleştirilen düğün töreninde çiftin nikâhını Karaköprü Belediyesi Nikah Memuru Müslüm Akıllı kıydı. Kıyılan resmi nikâhın ardından Müftü İhsan Açık ve Yard.Doç.Dr. Cüneyt Gökçe İslamiyet’in Evliliğe Bakışı ile İslam’da Aile Hayatı konularında kısa birer konuşma gerçekleştirdi. Müslüman olan Donja Hullsman “Rabia” ismini aldı ve dini nikah merasimi yapıldı.

Aslen Şırnak’ın Cizre ilçesinden olan ve ailesinin yaşamını sürdürdüğü Şanlıurfa’da düğün törenini gerçekleştiren Dr. M.Fatih Şanlı ve Donja Hullsman Düğün süresince etrafındakilerle mutluluğunu paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195