Title of a News Article

İki aile barıştı...

İki aile barıştı...
banner206
Şanlıurfa’da, iki aile arasında geçtiğimiz ay başlayan husumet, Ak parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yaşayam Ağlamaz ve Keskinbıçak aileleri arasında oluşan husumet, barışla sonuçlandı.

Sona eren husumet dolayısıyla Hacı Bekir sofrasında barış merasimi düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bütün husumetli ailelerin aralarındaki husumeti bitirmesi gerektiğini ifade etti.

Toplumun faydasına olacak bir araya gelmelerde ve birlikteliklerde bereket ve hayrın olduğunu söyleyen Erin, “Husumetler, kırgınlıklar ve küskünlükler elbette bir arada yaşamanın bir gerçeğidir. Ancak bunun bu şekilde, yaygın bir şekilde yaşanıldığı bir şehir olmaktan artık hızlı bir şeklide çıkmamız ve kurtulmamız gerekiyor. Neredeyse bu türden anlaşmazlıkların, insanlarımızın birbirlerini kırdıkları ve birbirlerine zarar verdikleri bir gün olmuyor. Bu Şanlıurfa’ya yakışan bir tablo değildir. 2,5 milyona yaklaşan nüfusuyla, Türkiye’deki bütün şehirlere örnek olabilecek potansiyeli bünyesinde barındıran Şanlıurfa’nın kardeşlikte ve birlikte barış içerisinde birbirlerinin hakkına, hukukuna riayet ederek, yaşayabilmeyi de başarabilmesi ve bunu gerçekleştirmesi kaçınılmaz bir doğruluktur. Bu türden bir araya gelmelerin Allah katında da ne kadar sevap olduğunu sizler de biliyorsunuz. Toplumun faydasına, insanın ve milletin menfaatine olacak bir araya gelmelerde ve birlikteliklerde bereket ve hayır vardır. Ancak kavga ve öldürme olmasın, birbirimize zarar vermeyelim ve sonrasında da bir araya gelip barışmayalım. Buna artık Şanlıurfa’da ihtiyaç kalmasın." dedi.

Yapılan dua ve verilen yemek ile sona eren barış merasimine Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye  İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci , HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin ile STK temsilcileri ve her iki ailenin ileri gelenleri katıldı

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195