Title of a News Article

İki Aşiret Barışa evet dedi...

özel haber

İki Aşiret Barışa evet dedi...
banner206
HABER: ABDUSELAM YAVUZ 


Şanlıurfa'nın Tanınmış Aşiretlerine mensup iki aile daha Kan davası gütmeden barışa evet dediler. 
Şanlıurfa'da  yaklaşık sekiz ay önce Hadidi Aşiretine mensup Mermertaş ve Mersavi aşiretine mensup  Eroğlu ailesi arasında çıkan talihsiz bir kavga sonrası Mahmut Mermertaş yaşamını yitirmişti.

Her iki aile arasında yaşanan ölümlü kavganın Kan davasına dönüşmemesi için Şanlıurfa Toplumsal Barışı Sağlama Dernek başkanı Dr. Feridun Öncel devreye girerek tarafları sükunete davet etti.

Toplumsal Barışı sağlama dernek Başkanı Dr. Feridun Öncel, ve Bakır Saçaklı'nın her iki aileyi Barışa ikna etmelesi üzerine, her iki aile düzenlenen törenle kuçaklaştırıldı. Şehitlik Çamlikta geniş katılımla verilen yemekle Mermertaş ve Eroğlu aileleri barıştırıldı. 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Vali Vekili Ufuk Akıl, BŞB Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Feviz Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile her iki ailenin akrabaları ve yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen barış yemeği  il Müftüsü İhsan Açık'ın dua okumasıyla sona erdi.

Doğu ve Güneydoğu'nun kanayan yarası olan Kan davaları bir bir sona eriyor. Aşiretlerin ve ailelerin barışmasında büyük katkı sağlayan ve bugüne kadar yaklaşık 50 Aşireti barıştırmayı başaran  Şanlıurfa Barışı sağlama dernek Başkanı Dr. Faruk Öncel, Mermertaş ve Eroğlu ailelerine barışa evet dedikleri için teşekkür etti. 
Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Eroğlu ve Mermertaş 
aileler arasında barış sağlandığını için mutlu olduğunu ifade ederek"İki önemli aşiretin barış yemeğinde bulunmaktan çok mutluyum. Devletin temsilcisi olarak kan davasının nihayete erdirildiği ve ilan edildiği bu özel günde Halil İbrahim'in memleketi olan Şanlıurfa'ya yakışanı yaptığı için her iki aşireti tebrik ediyorum" dedi.
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Haili Yıldız ise yaptığı konuşmada' Şanlıurfa başta olmak üzere Ülke olarak barış ortamına çok büyük ihtiyaç duyduklarını, artık kan davası olaylarının yaşanmamasını temenni etti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195