Title of a News Article

İletişim çalışanları haklarını talep ediyor

.

İletişim çalışanları haklarını talep ediyor
banner206
 Birlik Haber-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mithat Özgültekin, “Dağıtıcılara yıpranma hakkının verilmesi için PTT A.Ş ve sendikamız mutabık kalmış fakat bununla ilgili kanun düzenlemesi yapılmamıştır. Bir an önce dağıtıcı arkadaşlarımıza yıpranma hakkı verilmesi için kanuni düzenleme yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası(Birlik Haber-Sen) üyeleri bugün Sarayönü merkez PTT’si önünde toplanarak yaptıkları basın açıklamasında kendileri ile ilgili yetkililerden sıkıntılarının giderilmesini istediler. PTT önünde toplanan sendika üyeleri yıllık izinler, emeklilik yaşı, KİT’lerde görev yapan kamu görevlilerinin ücret grupları, vergi ücreti gibi birçok konuda yetkililerden iyileştirme yapılmasını istediler.

ÖZGÜLTEKİN: 2016 YILININ İZNİ YANIYOR

Sarayönü merkez PTT’si önünde toplanan sendikaya üyeleri adına basın açıklamasını yapan Birlik Haber-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mithat Özgültekin, yıllık izinlerin bir sonraki yıla devredilmediğinden dolayı mağdur olduklarını ifade ederek, “2015 yılı 3.Dönem Toplu Sözleşme’de dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik ile imzaladığımız toplu sözleşme mutabakatından hayata geçirilmeyen ve sıkıntısını çalışanlar olarak yaşadığımız aşağıda sıralayacağımız taleplerimizin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. PTT çalışanlarının en büyük sorunu, izinlerinin bir sonraki yıla devredilmeyişidir. Yani iş yoğunluğundan ve eleman eksikliğinden dolayı izne çıkamayan PTT çalışanı 2016 yılının iznini, 2017 yılında kullanamıyor, 2016 yılının izni yanıyor. Toplu sözleşmede kabul edilen yıllık izinlerin bir sonraki yıla devri ile ilgili kanuni düzenleme yapılması konusunda Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Baklanlığı ve sendikalar mutabık olmasına rağmen bu düzenleme hayata geçirilememiş ve yıllık izinler yanmıştır. Buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Bu konu acil olarak ele alınmalı ve 2016 yılı dâhil olmak üzere derhal kanun çıkarılmalıdır. 2015 yılı 3.Dönem Toplu Sözleşme metninin 12 maddesinde baş dağıtıcı ve dağıtıcıların emeklilik yaşlarının 55’ten 60’a çıkarılması konusunda dönemin bakanıyla mutabakata vardık. Fakat bu kazanımımızda da maalesef kanuni düzenleme yapılmamış ve hayat geçirilememiştir. Bu yüzden çok sayıda baş dağıtıcı ve dağıtıcı mağdur olmaktadır. Öyle ki kurum İdari Hizmet Sözleşmesi dayatmasıyla bu arkadaşlarımızı mağdur etmektedir” dedi.

 

‘YIPRANMA HAKKI VERİLMESİ İÇİN KANUNİ DÜZENLEME YAPILMASINI BEKLİYORUZ’

Başkan Mithat Özgültekin, dağıtıcılara yıpranma hakkının verilmemesini eleştirerek, “Dağıtıcılara yıpranma hakkının verilmesi için PTT A.Ş ve sendikamız mutabık kalmış fakat bununla ilgili kanun düzenlemesi yapılmamıştır. Bir an önce dağıtıcı arkadaşlarımıza yıpranma hakkı verilmesi için kanuni düzenleme yapılmasını bekliyoruz. İllerdeki çalışanlarımızın servisleri tasarruf tedbiri adı altında kaldırılmakta. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez bir durumdur. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. PTT A.Ş yol olmak üzere olan bir kurum ilken son on yılda rekorları alt üst ederek ciddi oranlarda kar eden bir kurum haline gelmiştir. PTT’nin bu seviyede gelmesinde çalışanların bıkmadan, usanmadan, özveri ile göstermiş olduğu çabaları ile PTT bu seviyeler gelmiştir. Bununla beraber artan iş hacmi ve gelişen teknoloji sonucunda personel sayıları yetersiz hale gelmiştir. Artık çalışanlar büyük baskı altında kalmaktadırlar. PTT’nin daha iyi seviyeye gelmesi ve halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen personel eksikliğinin giderilmesi gerekmektedir. PTT A.Ş’de tüm kademelerde çalışanların unvan yükselme sınavlarına girebilmesi sağlanmalıdır. Şu an ki mevcut durum iş barışını ve kariyer planlamasına engel teşkil etmektedir” şeklinde konuştu.

 

Özgültekin son olarak ise, “Bizler adil bir düzen sağlamak için varız. Çalışma hayatında, sosyal, özlük ve ekonomik hakların adil bir şekilde dağılmasını da sendikalar sağlar. İşveren karşısında çalışanın, hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için mücadele vermekteyiz” diye konuştu.

 

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası(Birlik Haber-Sen) üyeleri yaptıklaır basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 
HABER: Osman KAYA

 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195