Title of a News Article

Kaçırılan Gazeteci için açıklama...

.

Kaçırılan Gazeteci için açıklama...
banner206

 İlke Haber Ajansı (İLKHA) Diyarbakır muhabirlerinden Ali Adiyaman akraba ziyareti için gittiği Silvan'ın Dağcılar (Gundé Şao) köyü Erkenciler mezrasında silahlı bir grup PKK'lı tarafından gazeteci olduğu öğrenildikten sonra aracı, fotoğraf makinesi ve kamerasıyla kaçırıldı. İLKHA Şanlıurfa İl temsilcisi Osman Gülebak, yazılı bir açıklama yaparak, kaçırılan Gazetecinin serbest bırakılmasını istedi.  Gülebak açıklamasında şunları kaydetti.

 

Bütün bunlar yaşanırken olayın bildirildiği jandarmanın kaçırılan gazeteci bir yana gazetecinin köyde mahsur kalan anne ve babasını almaya gitmemesi ise kabul edilemez bir durumdur. Olayın yaşandığı köyden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki jandarma, söz konusu bölgede PKK'lıların bulunduğunu öne sürerek gazetecinin anne babasını almaya gitmediği gibi olay yerinde incelemede dahi bulunmamıştır.

PKK'nın, bölgede halka yönelik saldırı ve baskılarını haberleştiren basın kuruluşları ve gazetecilerden rahatsız olduğu biliniyor. PKK'nın, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da -kim tarafından yapılırsa yapılsın- yaşanan hukuksuzlukları büyük bir cesaret ve özveri ile ülkenin gündemine taşıyan gazetecileri hedef tahtasına koyması bu rahatsızlığın başlıca göstergelerinden biridir.

Özgür basının olmadığı yerde özgür insanlar olamaz. O halde bölgede görev yapan tüm gazeteciler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, PKK'yı, bu saldırısından dolayı kınamalıdır. PKK da, gazeteci kaçırmanın acizliğin göstergesi olduğunu bilmeli, gazeteci kaçırarak yanlışlarını örtbas etmek yerine doğru işlerle uğraşmalıdır. Görevleri habercilik ve gazetecilik olan insanların böylesi bir muameleyle karşılaşmaları gazetecilik ve muhabirlik yaptığını belirten diğer insanların yaşam ve özgürlüklerine aynı tavırla örneklik edeceği tehlikesini de beraberinde getireceği endişesini taşımaktayız. Onun için ‘bu benim gazetecim; o senin gazetecin, öyleyse ona özgürlük tanımam’ mantığı çok yanlış ve mahkûm edilmesi gereken bir anlayış olmalıdır.

 

Başta bölgede görev yapan gazeteciler olmak üzere tüm basın mensupları, meslektaşlarına yönelik bu çirkin saldırıyı kınamalı ve gazeteciliğin kimsenin tekelinde olmadığını haykırmalıdır. Medya çalışanları Gazeteci Ali Adıyaman'ı sahiplenmelidir. Evet, bugün meslektaşlarından birine yapılan bu saldırının benzerinin, kendilerine yapılabileceği unutulmamalıdır.

Özellikle bölge insanına yaptığı haberlerle katkı sunan bu meslektaşımızın böyle bir muameleye tabi tutulması tamamen haksızca ve gaddarca bir tutum olarak değerlendirilmektedir. Bir gazetecinin haber yapmak ve bilgi vermekten başka bir görevi olmadığına göre, bu meslektaşımızın tamamen göreviyle alakalı fiziki engellemeyle karşılaşması, özgürlüğüne ket vurulması kesinlikle kabul edilemez. PKK'nın yanlışında daha fazla diretmeden gazeteci Ali Adıyaman'ı derhal serbest bırakmasını bekliyoruz.  

POLAR’TAN KINAMA

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği; “Ali Adıyaman derhal bırakılsın” Şanlıurfa Gazeteciler Birliği, yazılı bir açıklama yaparak, gazeteci Ali Adıyaman’ın kaçırılmasını kınadı ve bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, “Diyarbakır’da görev yapan İlke Haber Ajansı (İLKHA) Muhabiri Ali Adıyaman, akraba ziyareti için gittiği Silvan'ın Dağcılar köyü Erkenciler mezrasında, PKK’lı oldukları iddia edilen silahlı bir gurup tarafından kaçırılmıştır.

Bu olay, Ali Adıyaman’ın şahsında; İnsan temel hak ve özgürlüklerine, basın özgürlüğüne ve tüm Türkiye’nin barış ve özgürlük yürüyüşüne yönelik çirkin bir eylemdir. Şiddetli kınıyor ve basın emekçisi Ali Adıyaman’ın bir an evvel sağ – salim özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz.

Bu arada başta Diyarbakır Valiliği olmak üzere, bölgedeki bütün idari, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarından olaya gerekli ilgiyi göstermelerini; yaşama – barış ve özgürlüğe yönelik bu vahip olayın faillerini tespit ederek yanlışlarından döndürülmelerini, gazeteci arkadaşımızın serbest bırakılmasını sağlamalarını bekliyoruz.

                                                                                        

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195