Title of a News Article

Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde kız kaçırma meselesi yüzünden birbiriyle kanlı olan iki aile arasındaki husumet bölge milletvekilinin araya girmesiyle son buldu.

Kan Davası Barışla Sonuçlandı
banner206

 Yaklaşık 2 ay önce Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde kız kaçırma meselesi yüzünden  akraba olan Aytar ve Kurumlu aileleri arasında çıkan tartışma sonucunda bir kişi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve 4 kişi de yaralanmıştı.

 

Aradan geçen süre içinde arayı bulmak ve tarafları barıştırmak için Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın barış girişimleri olumlu sonuç verdi.

 

Aytar ve Kurumlu ailelerinin ileri gelenleriyle sıkı bir diyaloga giren Gülpınar ve bölgenin siyasileri Ramazan bayramının üçüncü gününde tarafları bir araya getirerek barıştırdı.

 

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz , AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Hanif Düzme, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik ve STK temsilcilerinin hazır bulunduğu barış töreni düğün salonunda yapıldı.

 

Barış için bir araya getirilen aileler tekbirler eşliğinde el sıkışıp hem barıştı hem de bayramlaştılar.

 

Her iki taraftan ailenin ileri gelenleriyle beraber yaklaşık 2 yüz kişi barış töreninde hazır bulunurken, aileleri barıştıran Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar Kuranı Kerimden ayetler okuyarak Peygamber Efendimizden de çeşitli hadisler verdi.

 

Kan davalı aileleri barıştırmak için bölge milletvekilinin yanı sıra barış için girişimde bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ;

 

" Keşke bu tür olaylar yaşanmasaydı da, bir araya gelmemiz farklı amaç ve hizmetler için olsaydı. İnşallah bundan sonra bu ve buna benzer olaylar yaşanmaz. Bu barışın sağlanmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun, sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

 

Barışa katkı sunan Siverek AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik de;

 

" Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, üç günden fazla birbirleri ile küskün olan bizden değildir. Bugünün Ramazan Bayramı olması hasebiyle de iki bayramı bir arada yaşamış olduk".

 

 

Milletvekili Kasım Gülpınar, düşman olan Aytar ve Kurumlu ailelerinin barışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu;

 

" Bu mübarek bayram gününde bir küslüğe son vermek, aradaki husumeti sona erdirip barışmak Allah katında büyük sevaplara vesile olur. İnsanlar arasında zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir. Gönül isterdi ki bu tür sıkıntılar hiç yaşanmasa ama istemeden de bir kere yaşanmışsa önemli olan o sıkıntıları giderip geri adım atabilmektir. Asıl mesele insanın nefsine yenilmemesi ve araya nifak tohumları ekmek isteyenlere izin verilmemesidir. Barışa evet dediğiniz için Allah sizlerden razı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195