Title of a News Article

Kapatılan huzur evlerini geri istiyorlar

Kapatılan huzur evlerini geri istiyorlar
banner206

Şanlıurfa'da, geçtiğimiz yıllarda kapatılan Yaşlılar Yurdu (huzurevi), sahipsiz kimsesizlerin başını sokacak tek adresti. Unutulmaya yüz tutmuş yaşlıları ziyarete giden Ay Işığım Derneği üyeleri, burada onlarla sohbet ederek sorunlarını dinlediler. Dile getirilen en büyük sorunun, bir huzur evinin olmamasıydı.

Karaköprü ilçesinde bulunan 80. Yıl Zihinzel ve Engelliler Merkezi'nde hayata tutunan bakıma muhtaç yaşlılar, birbir başka memleketlere gönderiliyor. Bir dönem 30'a yakın yaşlının kaldığı Zihinsel ve Engelliler Merkezinde, bugünlerde sayısı tükenmek üzere. Zihinsel engelliler ile birlikte kalan 6 yaşlı bakıma muhtaç insan, seslerinin duyulmasını istiyor.

Ay Işığım Gençlik Komisyonu Başkanı Adnan Pak, Organize Birim Başkanı Mücahid Delioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ural ve yönetim kurulu üyelerinin bakıma muhtaç insanlara yapmış oldukları ziyaret esnasında duygu dolu anlar ve bir o kadar da eğlenceli dakikalar yaşandı. Ay Işığım Derneği Heyetinin yapmış ziyarette yaşlılarla uzun süre sohbet edildi.

Sohbet esnasında sıkıntılarını dile getiren yardıma muhtaç yaşlılar, kendilerine yeni bir huzur evi yapılmasını istediler. Bu konuda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlara çağrı yapan kimsesizler, kapatılan eski yerlerine bile geri dönmeye razı oldukları ifade edildi. 

HABER: OSMAN KAYA

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195