Title of a News Article

Kardeş Şehir Trabzon'da durum vahim..

Kardeş Şehir Trabzon'da durum vahim..
banner206

Trabzon’un Araklı ilçesinde sağanak sonrası yaşanan heyelan ve su baskını, Yeşilyurt Mahallesi’ni su altında bıraktı.

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ
Sel ve heyelan sonucu ilçenin Yoncalı mevkiinde arama kurtarma ekiplerince bulunan cenazenin, kime ait olduğu belirlenmeye çalışılıyor. Böylce sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e yükselirken, kayıp 7 kişi için arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.


"YANLIŞ BİLGİ AKSETTİRİLDİ"
Gazetecilerin sorusu üzerine, helikopterlerle yaralıların intikali sırasında kendisine ölü ve yaralı sayısı ile ilgili yanlış bir bilgilendirme geldiğini, bu nedenle ilk açıklamayı bu yönde yaptıklarını ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, "Sanki cesetler bulundu' diye bir yanlış bilgi aksettirdiler bize. Onlar bizim yaralı vatandaşlarımız. Şuan 2 tane kayıp vatandaşımıza da ulaşıldı. 8 tane kayıp vatandaşlarımıza yönelik de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

"HES BORUSU PATLADI" İDDİASI

Bölgede sel ve heyelana hidroelektrik santrali (HES) barajının neden olduğu yönünde iddialara ilişkin de konuşan Vali Ustaoğlu, "Öyle bir olay söz konusu değil. AFAD ekiplerimiz, tüm arama kurtarma ekiplerimiz Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yine 30 tane JAK Timimiz şuan gelmek üzere. Yine civar illerimizden AFAD ekiplerimiz olay yerinde. Yoğun bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için tüm ekiplerimiz seferber durumdadır" dedi.

EVLER SULAR ALTINDA KALDI

Taşkın nedeniyle yolları kapanan mahalleye karadan ulaşılamadı. Suya kapılan araç ve iş makineleri sürüklenirken, ilçede okul ve iş yerleri ile evler sular altında kaldı.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Bu arada Trabzon Valiliği bünyesinde kriz merkezi oluşturuldu. Trabzon ve çevre illerden bölgeye takviye AFAD ve diğer kurtarma birlikleri istendi.

UZUNGÖL'ÜN RENGİ DEĞİŞTİ

Öte yandan Trabzon'un Çaykara ilçesinde dünden beri etkili olan yoğun yağmur sonucu Haldizen Deresi'nin getirdiği çamurlu sular, Uzungöl’e ulaşırken çamurlu sular gölün rengini maviden kahverengiye dönüştürdü.

GELEN ZİYARETÇİLER ŞAŞKINLIĞA UĞRADI

Uzugöl’e gelen ziyaretçiler gölün rengi karşısında şaşkınlığa uğrarken, ilk kez Uzungöl'ün bu renge büründüğü belirtildi. Bölgede yağmurun bir süre daha etkisini sürdüreceği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195