Title of a News Article

Kaymakam Ayca uyardı...

.

Kaymakam Ayca uyardı...
banner206
Harran İlçe Kaymakamı Temel Ayça, 1 Mart Yeşilay haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yazılı bir açıklama yapan Kaymakam Ayca, uyuşturucu ile mücadele konusunda uyarılarda bulundu.
Sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında, toplumu oluşturan bireylerin sağlığı birinci derecede hayati önem arz etmektedir. Sigara ve alkollü içecekler dahil olmak üzere, bireylerde madde bağımlılığına neden olan alışkanlıkların önlenmesi için kurulan Yeşilay’ın kuruluş tarihini içine alan bu haftada gençlerimizin ve vatandaşlarımızın zararlı alışkanlıklarını bırakmaları için bir fırsattır.



Bugünlerde, toplumda yaşanması arzu edilmeyen birçok olumsuz davranışın temelinde, alkol ve uyuşturucu madde kullanımının yattığını görmekteyiz.

Dünya Sağlık Örgütü, sigara içen her dört kişiden birinin sigaraya bağlı hastalıktan orta yaşta öldüğünü bildirmektedir. Ülkemizde de yaklaşık 21 milyon insan, sigara’nın sebep olduğu hastalıklardan da yılda 100 bin kişi hayatını kaybetmektedir. Trafik kazalarının %60’ından fazlasının sebebi alkollü araç kullanma olarak belirlenmiştir.Sağlık bakanlığı tarafından 2016 yılının “Tütünle Mücadele Yılı” ilan edilmiş olması, ülkemizin geneli “Dumansız Hava Sahası” haline getirme çabaları ,sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için Devletimizin attığı önemli adımlardan biridir. Ancak güçlü bir toplum ve sağlıklı bir nesil için vatandaşlarımızın her birine ayrı sorumluluk düşmektedir. 'dedi.  Türkiyede giderek artan uyuşturucu ile mücadele konusuna vurgu yapan Harran ilçe Kaymakamı Temel Ayca, açıklamasını şöyle sürdürdü'  Uyuşturucu madde kullanımı ilçemizde yok denecek kadar da az olmasına karşın, insanlarımızın geleceğini karartan uyuşturucuyla etkin bir şekilde mücadele edilmelidir. 

Yeşilay Haftası’nın toplumumuzda bu bilincin oluşması için önemli bir fırsat teşkil ettiğini düşünüyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza uyuşturucu, alkollü içki ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni ederim. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195