Title of a News Article

Kazancı Bedih mezarı başında anıldı

.

Kazancı Bedih mezarı başında anıldı
banner206
 Şanlıurfa'da, 13 yıl önce eşi ile birlikte sobadan sızan gazdan zehirlenerek ölen 'Kazancı Bedih' adıyla tanınan ünlü gazelhan Bedirhan Yoluk mezarı başında anıldı.

 

Haber: Osman KAYA

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gazelhan Kazancı Bedih mezarı başında anıldı.

 

Usta gazelhan Bedih Yoluk (Kazancı Bedih), vefatının 13. yıl dönümünde Bediüzaman Aile Mezarlığı'nda düzenlenen törenle dualarla anıldı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili İsa Kızıldemir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, belediye yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.



Emin Özçınar yakın bir zamanda faaliyete girecek olan Sanat Sokağı’nda Kazancı Bedih anısına gazelhan kursu açacaklarını ve birçok gazelhan yetiştireceklerini ifade etti.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı vekili İsa Kızıldemir, törenin ardından yaptığı açıklamada Kazancı Bedih'in Türkiye'nin önemli değerlerinden bir üstad olduğunu söyledi. Sanatçıyı rahmetle andıklarını belirten İsa Kızıldemir, "Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin değerlerine sahip çıkıyoruz. Kazancı Bedih, sıra gecelerinin ve gazelhanların ustasıydı. Mekanı cennet olsun. Bugün onun ölümünün 13'üncü yılında yine kabri başında anıyoruz. Allah rahmet eylesin." dedi.

 

Törene katılan Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk, babasının ölümünün yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2017, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195