Title of a News Article

Kız Kardeşlerin Hazin Sonu

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde, tarım sulamacılığı yaparak geçinen, 15 yaşındaki Zehra ile 13 yaşındaki Ayşe Alda isimli kız kardeşler serinlemek için girdikleri baraj gölünde boğularak yaşamlarını yitirdi.

Kız Kardeşlerin Hazin Sonu
banner206

 Olay, öğleden sonra Hilvan'ın Yeşerdi Mahallesi'nde meydana geldi. Şanlıurfa kent merkezinde ikamet eden  ve tarım işçiliği yapmak üzere Hilvan'a gelen 13 nüfuslu Alda Ailesi'nin kızları Zehra ve Ayşe, sıcaktan bunalınca çalıştıkları arazinin yakınından geçen Atatürk Baraj Gölü kıyısına gitti. Burada suda serinlemeye çalışan 2 kız kardeş bir süre sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

Duydukları çığlıklar üzerine baraj kıyısına giden yakınları, telefonla ulaştıkları jandarmada ve sağlık ekiplerinden  yardım istedi. Olayın duyulmasının ardından olay yerine gelen jandarma ekipleri ile mahalle sakinleri, kısa aramanın ardından Ayşe ve ablası Zehra Alda'nın cansız bedenini kendi çabalarıyla kıyıya çıkardı.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Alda kardeşlerin cesetleri otopsi için Hilvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olayı duyarak hastaneye akın eden kız kardeşlerin yakınları da morg önünde sinir krizi geçirip, uzun süre gözyaşı döktü.

Boğulan kız kardeşlerin yakınları, gündelik 20 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirterek duruma isyan ettiler.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195