Title of a News Article

Mezarı başında anılacak

Mezarı başında anılacak
banner206
Şanlıurfalı Halk müziği ses sanatçısı Abdullah Uyanık'ın aramızından ayrılışının 12. yıl dönümü.

1947 Şanlıurfa doğumlu olan ses sanatçısı Abdullah Uyanık, 13 Temmuz 2009'da vefat etti. 12. ölüm yıl dönümü nedeniyle Uyanık bir kez daha mezarı başında anılacak. Ailesi ve yakınları başta olmak üzere sevenleri yarın kabri başında Sanatçı Abdullah Uyanık'ı anacak.

Harran Kapı aile mezarlığına defin edilen Abdullah Uyanık için yarın saat 10:00'da anma programı düzenlenecek.

ABDULLAH UYANIK KİMDİR?

1947 doğumlu olan Abdullah Uyanık Şanlıurfa'da doğdu. Genç yaşlardan itibaren müziğe başlayarak genç yaşlarda müziğe ilgi duyan sıra gecesi ekipleriyle de ortak çalışmalar yapıyordu.

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında çok sayıda plak ve kaseti bulunan Uyanık, ''Şanlıurfa Müzik ve Makam Geleneği''ni en iyi bilen ve kendine has üslubuyla dikkat çeken bir sanatçı olarak biliniyordu.
Tenekeci Mahmut (Güzelgöz) gibi önemli gazelhanlar ve sıra gecelerinde sanatını icra eden Uyanık, Şanlıurfalı birçok sanatçıya plak yapmış, bir dönem Kazancı Bedih ile (Yoluk) de program gerçekleştirmişti. 13 Temmuz 2009 günü geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi gördüğü Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde vefat etti, Hasan Paşa Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Harran Kapı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Uyanık, evli ve beş çocuk babasıydı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195