Title of a News Article

Müftülük alkış aldı...

.

Müftülük alkış aldı...
banner206
Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Suriyeli sığınmacılara 10 bin battaniye

 

Türkiye Diyanet Vakfı, yaklaşan kış ayları öncesi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde Suriyeli sığınmacılara 10 bin battaniye dağıttı.

Battaniyeler Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı İhsan Açık, tarafından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na teslim edilirken, bir kısmı Süleyman Şah Parkı'nda geçici kampta kalan sığınmacılara dağıtıldı.

Şanlıurfa İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı İhsan Açık, Türkiye'de kamp dışında yaşayan Suriyeli sığınmacı aileler ve çocukları için, yardım ve eğitim projesi ile ilgili tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi konusunda Türkiye Diyanet Vakfı'nın da yetkilendirildiğini kaydetti.

Açık, bu kapsamda son günlerde Urfa üzerinden Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli sığınmacılar için yardım seferberliği başlattıklarını belirterek, "Yaklaşan kış ayları öncesi iklim şartlarının ağırlaşması nedeniyle 10 bin adet battaniyenin Türkiye Diyanet Vakfı Urfa Şube Başkanlığı olarak dağıtımını yapacağız"dedi.

 

Kurban Bayramında da burada olacağız

 

Vekaletler yoluyla kurban organizasyonu kapsamında bu yıl 150 bin hisse kurbanın, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyleyen Açık, "Vakıf, yurt dışında 63 ülkede 531 bölgede yurt içinde ise yaklaşık 152 il ve ilçede kurban kesim ve dağıtımı yapılması planlanıyor. Vakıf olarak Kurban bayramında da burada olacağız. Ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz ile Kurban etlerimizi paylaşacağız. Vatandaşlarımız bu bölgeye vekalet yoluyla kurban ulaştırmak isterse 575 TL'yi il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleriyle anlaşmalı bazı bankalar aracılığıyla da yatırabilirler. Dileyenler "www.diyanetvakfi.org.tr" adresinden on-line bağış yapabilir" dedi.

 

Okul çağındaki çocuklar eğitim verilecek

 

Açık, TDV''nin eğitim projelerinden "Farkındayım Yanıbaşındayım" projesi kapsamında okul çağındaki çocuklara eğitimler verildiğini hatırlatarak proje kapsamında öncelikle okul çağındaki Suriyeli sığınmacı çocuklara ve gençlere yönelik olarak örgün eğitim çalışmalarına ağırlık verileceğini ifade etti.

Açık, "Bu eğitimlerde öncelikli amacımız, çocuklarımızın örgün eğitimlerini, bir gün ülkelerine döndüklerinde kaldıkları yerden devam edebilecekleri imkanları oluşturarak bıraktıkları yerden sürdürebilmektir. Projenin diğer aşamalarında sığınmacılara yönelik yaygın eğitim, sosyal çalışmalar ve insani yardımlar organizeli bir şekilde gerçekleştirilecektir. Projemiz şu an Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Ankara illerinde uygulanıyor. kamp dışında yaşayan ve geçici koruma altında bulunan suriyeli aileler ve çocukları için eğitim projemiz devam ediyor.2013-2104 eğitim yılında 5 bin 5 öğrenci projemiz kapsamında eğitim aldı. Bu projede Suriyeli 226 gönüllü öğretmen ve personel görev aldı. Bu yıl 8 bin ile 9 bin arası bir kayıt bekliyoruz. Gönüllü olarak görev alacak Suriyeli öğretmen ve personel sayısı da 450'yi bulacak."
 

Ensar Muhacir kardeşliğini esas alıyoruz

Yardımları yaparken Peygamber Efendimiz zamanındaki Ensar Muhacir kardeşliğini esas aldıklarını belirterek, "Ensar ve Muhacirin nasıl bir birine kardeş olduklarını biliyoruz. O zaman nasıl evlerin kapısı sonuna kadar açılmışsa ülkemize gelen Suriyeli kardeşlerimize de gönül kapımızı sonuna kadar açtık. ülkemize sığınan genç kardeşlerimizin ve çocuklarımızın ellerinden tutabilmek, onları ilimle irfanla ve kültürle buluşturacak projelere imza atmak istiyoruz" dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 00:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195