Title of a News Article

Muhacir çağrı merkezi açılıyor

.

Muhacir çağrı merkezi açılıyor
banner206
 Muhacir Çağrı Merkezi toplantısında konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “Yoksulun yardımına koşacak, derdi olan derdine derman arayacaksınız. Takdir toplayacaksınız ve yaptıklarınızdan sürekli yeni şeyler öğreneceksiniz. Görevinizi hakkıyla yaparsanız, bugün bildiklerinize yenisini katacaksınız” dedi.

Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi(IMPR) ve Şanlıurfa Valiliği’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde Türkiye'de en fazla Suriyeli mültecilerin yaşadığı Şanlıurfa'da Muhacir Çağrı Merkezi kuruluyor. Bugün bir otelde toplantısı yapılan çağrı merkezi mültecilerin sorunlarını en aza indirmek için çaba sarf edecek.

 

DİL BİLMEYENLER İÇİN AVANTAJ OLACAK

İki gün sürecek olan ve bugün bir otelde yapılan toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Müftüsü İhsan Açık ve çağrı merkezinde görev alacak kişiler katıldı. Şanlıurfa’da yaşayan ve Türkçe bilmeyen Suriyeli mülteciler için Muhacir Çağrı Merkezi avantaj olacak. Çağrı merkezinde çalışacak kişiler gelen çağrıları yanıtlayacak, vakaları takip edecek ve gerekli görülen vakaları üst birimlere bildirecek. İlk defa Şanlıurfa'da hayata geçirilecek olan Mülteci Çağrı Merkezi ilk etapta, 8 Operatör, 4 vaka yönetim görevlisi, 1 psikolog, 2 hukuk danışmanı, 2 eğitim danışmanı, 1 yönetici ve 4 tercüman ile hizmet verecek.  Şanlıurfa'daki mültecilerin hizmetine sunulacak proje kapsamında, "mültecilerin çağrılarının karşılanması, sorunlarının çözümü için ilgili kurumlarla irtibatın sağlanması, sorunların çözülmesi ve vaka takibi kapsamında başvuru sahiplerine geri dönüş yapılması, gerekli zamanlarda sahada vaka görüşmelerinin yapılması, bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verilmesi" gibi birçok konuda hizmet verilmesi planlanıyor.

 

TUNA: BU FELAKET SURİYE’NİN DIŞINA TAŞTI

Çağrı merkezi için yapılan toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Suriye felaktenin taştığını ve komşu ülkelere yayıldığını belirterek, “Suriye meselesi insanlığın başına gelmiş ender felaketlerden biri, Suriye’nin başında bulunan yönetimin ihanet derecesine varan hırsı ve geleceğe dair körlüğü de bu kötü trajediyi maalesef doğurdu. Coğrafyamız üzerinde emelleri olan kötü güçler de yangın benzin tuttular ve tam bir insanlık tradejisini dönüştürdüler. Katliamlar, büyük göçler, hatta insanların alınıp satılmasına varan utanç ve yüz kızartıcı sonuçlara yol açtılar. Bu felaket Suriye’nin dışına taştı, komşu ülkelere yayıldı. Bundan en fazla da Türkiye Cumhuriyeti, ülkemizde de en fazla Şanlıurfa ilimiz etkilendi. Türkiye bu acıları paylaşmaya ve dindirmeye çalışırken kimi ülkelerde bu trajedi üzerinden sadece Suriye’yi değil Türkiye’yi de vurmaya çalıştılar. Onlar daha fazla katliam ve daha fazla göçle Suriye’yi harap etmeye çalışırken, göçleri arttırarak Türkiye’de sosyal ve ekonomik bir kaos ortamı yaratma gayreti içerisinde girdiler. Ne var ki, güçlerin diğer hesaplarında olduğu gibi bu hesaplarda tutmadı ve Türkiye’nin bu ağır yükü zorlanmadan taşımaya devam ettiğini görüyoruz. Ülkemiz 3 milyona yakın insanı bağrına bastı, yediriyor, içiriyor, barınma imkânı sağlıyor. Hatta olabildiğince eğitim ve iş imkânı da sağlıyor. Şanlıurfa’da üç kişinin yemeği dört kişiye yeter hikmetince nüfusunun dörtte biri muhaciri bugüne kadar sorunsuz bir şekilde misafir etme cömertliğini göstermiştir. Muhacirlerle birlikte AFAD ve Nüfus İdaresi gibi kurumlarımızın yükleri de artmıştır. Göç İdaresi ve Geçici Eğitim Merkezleri gibi yeni hizmet alanları ve kurumlarda doğurdu. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bir yıl gibi kısa bir zamanda 81 ilde örgütlenmesini tamamlayarak sürekli bir faaliyetin içerisine girdi” dedi.

 

‘DERDİ OLAN DERDİNE DERMAN ARAYACAKSINIZ’

Muhacir Çağrı Merkezi’nde görev alacak gençlere seslene Vali Tuna, kendilerinin her zaman arkalarında olduklarını ifade ederek, “Şanlıurfa’da kurulmakta olan Muhacir Çağrı Merkezi de bu alanda yeni bir doğmakta olan kurumlarımızdan birisidir. Bildiğimiz kadarıyla ilk defa il seviyesinde muhacirlere dönük böyle bir hizmet açılıyor. Tabi çağrı merkezinin başarısı mutlaka kurumlarımızın yapacağı hizmetlere bağlıdır. İstiyoruz ki bizim desteğimiz tamamen bu merkeze ve arkasına da olacak bundan sonra, sizlerde bu konuda elinizden gelen gayreti göstereceğinize yürekten inanıyorum. Çağrı merkezinde görev alacak genç arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bu arkadaşlar titiz bir eleme sonucunda seçilerek bugüne kadar geldiler. Vasıflı gençler, kendilerine başarılar diliyoruz. Her zaman desteğimizin arkalarında olduklarını da bilmelerini istiyoruz. Sizler önemli bir görev ifa edeceksiniz. Yoksulun yardımına koşacak, derdi olan derdine derman arayacaksınız. Takdir toplayacaksınız ve yaptıklarınızdan sürekli yeni şeyler öğreneceksiniz. Görevinizi hakkıyla yaparsanız, bugün bildiklerinize yenisini katacaksınız. Buralarda yetişerek topluma daha büyük fayda sağlayacak görevler alacaksınız. Onun için görevinizi yaparken, başlama niyetiniz, zahmetlere katlanmanız, sabırlı olmanız önemli değerlerdir. Yeni doğmakta olan bu kurun yaşaması ve hizmet verebilmesi sizin çalışma alışkanlığınıza ve hizmet anlayışınıza bağlı olacaktır” şeklinde konuştu.

 AKGÜN: ÇAĞRI MERKEZİ DEVELETE KÖPRÜ OLACAK

Türkiye'de ilk kez Şanlıurfa'da kurulacak olan Mücahir Çağrı Merkezi hakkında bilgi veren Şanlıurfa Valilik danışmanı İbrahim Akgün, Çağrı merkezi sayesinde başta Suriyeliler olmak üzere her tüm mucahirlere hizmet verecegini söyledi. Akgün: Burada ki amaç, başta Valilik, Sağlık, Güvenlik , Sosyal Güvenlik krumları İş-kur gibi kurumlarla irtibata geçmek isteyenleri yönlendirmedir, Devlet ile Muhacirler arasında koordinasyonu sağlamak ve vatandaşı doğru yönlendirmedir'dedi. 

Öte yandan bir süre sonra faaliyete girecek olan çağrı merkezinde 8 operatör, 4 Vaka yöneticisi, 1 Psikolok, 2 Eğitim Danışmanı, 1 Müdür, ve 4 Tercüman görev yapacak.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195