Title of a News Article

Özel Gelişim öğrencileri stres attı

.

Özel Gelişim öğrencileri stres attı
banner206
 Özel Gelişim Ortaokulu yönetimi dönem sınavlarının sona ermesi ve öğrencilerin yoğun sınav temposunu atlatmış olmalarından dolayı öğrencilere ve velilerine özel bir gece düzenledi.

Özel Gelişim Ortaokulu yönetimi öğrencilerin eğitim yaşamına değer verdiği kadar sosyal hayatta da öğrencilerin rahatlarına katkıda bulunuyor. Geçmişte de sosyal anlamda birçok proje ve etkinlik yapan okul yönetimi bir kez daha farkını ortaya koydu.



Sınavların sona ermesini fırsat bilen yönetim öğrencilerine ve velilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Milli Eğitim Konferans Salonu’nda düzenlenen geceye öğrenci ve velilerin katılımı yoğun şekilde olurken, tahmini bin kişi geceye iştirak etti. Şiirler ve şarkılarla devam eden gecede öğrenciler doyasıya eğlenerek ilk dönemin tüm stresini attı. Gece de yönetim tarafından hazırlanan gece dansları da damga vurdu.


DALBAŞI: EĞİTİM-ÖĞRETİMİ SADECE SINAVLARDAN İBARET GÖRMEMEK LAZIM

Gecenin açılışında konuşan Gelişim Ortaokulu Müdüresi Nurten Dalbaşı, eğitimin sadece sınavlardan ibaret olmadığını ifade etti. Dalbaşı, “Sözlerime Çinli bilgenin çok bilinen sözleriyle başlamak istiyorum. Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek. On yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik. Ama yüzyıl sonrasını düşünüyorsan insanları eğit. Tohum ekersen bir kez ürün verir. Ağaç dikersen on kez ürün verir. Eğer insanı eğitirsen yüz kez, bin kez ürün alırsın. Çinli bilge yüzyıllar öncesinden böyle sesleniyor. Gerçekten de eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazlar içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar toplumsal kalkınmayı, çağdaşlaşmayı, diğer toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlık olmuştur. Eğitim-öğretimi sadece sınavlardan ibaret görmemek lazım, eğitim-öğretimin içine sanatı dâhil etmemiz gerekir. Sanat bireylerin toplumda kendisini tarif etmesini sağlar. Her bireyin yetenekleri farklıdır. Biz de bunun farkında olduğumuz için müzik, resim, beden eğitimi, Türkçe, fen bilgisi, din kültürü gibi derslerde Şanlıurfa genelinde etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikler sayesinde öğrencilerdeki yeteneklerin ortaya çıkmasını, öğrencilerin kendilerine güvenmesini sağlıyoruz” dedi.

 

Gelişim Ortaokulu Müdüresi Nurten Dalbaşı gecede yaptığı konuşmada ayrıca eğitime verdikleri önemi bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Dalbaşı gecede bir sürpriz yaparak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında Karaköprü’de genç, dinamik, tecrübeli, başarılı kadrosuyla sosyal alanları ve aktivitelerin olacağı 27 derslikli ilkokul ve ortaokulun yapılacağının da müjdesini verdi.


Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195