Title of a News Article

Para nelere Kâdir!

Para nelere Kâdir!
banner206

Milyarder iş insanı Jeff Bezos'un şirketi Blue Origin'in geliştirdiği ve Bezos dahil 4 kişiyi taşıyan New Shepard uzay aracı ABD'nin Teksas eyaletinden uzaya fırlatıldı. Tarihteki ilk "mürettabatının tamamı sivil ve pilotsuz uzay uçuşu" olma niteliği taşıyan yolculukta, Bezos'a kardeşinin yanı sıra 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Olivier Deamon eşlik etti. 10 dakika süren uzay yolculuğu başarıyla tamamlandı.

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, şirketi Blue Origin'in geliştirdiği uzay aracıyla uzaya seyahat etti. İngiliz iş insanı Sir Richard Bronson'ın ardından Bezos da uzay seyahatini gerçekleştirdi.

107 KİLOMETRE YÜKSEKLİĞE ÇIKTI

Bezos'ın şirketi Blue Origin'in geliştirdiği New Shepard uzay aracı, TSi 16.10'da ABD'nin Teksas eyaletinden fırlatıldı. Milyarder Bezos ve beraberindeki 3 kişiyi taşıyan uzay aracı, yaklaşık 107 kilometre yüksekliğe çıktı.

Dünyanın en zengini Jeff Bezos'un uzay yolculuğu başarıyla tamamlandı

10 DAKİKA SÜRDÜ

Mürettebatının tamamı sivillerden oluşan ve tarihte "pilotsuz yapılan ilk uçuş olma" özelliğini taşıyan uçuş, yaklaşık 10 dakika sürdü. İnsanlı ilk uzay uçuşu Apollo 11'in aya inişinin 52. yılında gerçekleşen Bezos'un uzay seyahati, başarıyla tamamlandı.

18 YAŞINDAKİ FİZİK ÖĞRENCİSİ DE VARDI

Uçuşta Bezos'a kardeşi Mark Bezos'un yanı sıra Amerikalı kadın havacı 82 yaşındaki Wally Funk ve Somerset Capitals Partner şirketinin Üst Yöneticisinin (CEO) fizik öğrencisi oğlu 18 yaşındaki Olivier Deamon da eşlik etti. Oliver Deamen, "uzaya giden en genç", Funk ise "en yaşlı" kişiler oldu.

Dünyanın en zengini Jeff Bezos'un uzay yolculuğu başarıyla tamamlandı

UZAYA FIRLATILAN EN BÜYÜK PENCERELİ KAPSÜL

Tamamen otonom bir roket-kapsül kombinasyonu olan New Shepard uzay aracı, gelecekte uzay turizmi alanında hizmet vermek üzere geliştirilirken; uzaya fırlatılan en büyük pencereli kapsül olduğu belirtiliyor.

Dünyanın en zengini Jeff Bezos'un uzay yolculuğu başarıyla tamamlandı

İNGİLİZ MİLYARDER DE UZAYA ÇIKMIŞTI

İngiliz iş insanı Sir Richard Branson da 11 Temmuz'da şirketi Virgin Galactic'in geliştirdiği araçla uzayın başladığı nokta olarak kabul edilen yerden 100 kilometre yüksekliğe seyahat etmişti. Branson dahil 6 kişiyi taşıyan Unity-2 uzay aracı, ABD'nin New Mexico eyaletinden fırlatılmış, araç Branson ve beraberindekilerle sorunsuz şekilde yeryüzüne inmişti.

AMAZON'DAKİ GÖREVİNDE AYRILMIŞTI

Jeff Bezos, uzay yolculuğu da dahil diğer projelere odaklanmak için 5 Temmuz'da Amazon'daki üst yöneticilik (CEO) görevinden ayrılmıştı.

Dünyanın en zengini Jeff Bezos'un uzay yolculuğu başarıyla tamamlandı

"MERAK EDİYORUM"

Bezos, tarihi uçuş öncesi "Heyecanlıyım. İnsanlar bana gergin olup olmadığımı soruyor. Gergin değilim ama merak ediyorum. Neler öğreneceğimizi merak ediyorum" sözleriyle duygularını anlatmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142