Title of a News Article

Şanlıurfa'da teravih coşkusu

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da vatandaşlar, ramazan ayının ilk teravih namazı için Balıklıgöl yerleşkesindeki camileri doldurdu.

Şanlıurfa'da teravih coşkusu
banner206
 Hazreti İbrahim'in doğduğu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti Şuayp peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen ve bundan dolayı "Peygamberler şehri" olarak anılan Şanlıurfa, inanç turizmi açısından önemli potansiyeli barındırıyor.

Müslümanların "on bir ayın sultanı" olarak kabul ettikleri ramazan ayı dolayısıyla 
Türkiye'nin çeşitli yerlerinden kente gelenler, Balıklıgöl yerleşkesinde, üç ilahi dinin atası kabul edilen İbrahim Peygamberin doğduğu rivayet edilen makamı ziyaret ederek dualar okudu.

Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak kabul edilen ve dünyanın en büyük doğal akvaryumu olarak nitelendirilen 
Balıklıgöl'de, balıklara yem atan ziyaretçiler, burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yatsı ezanının okunmasıyla başta 
Dergah Camisi olmak üzere yerleşkedeki camilere akın eden vatandaşlar, ramazanın ilk teravih namazını kıldı. Namaz dolayısıyla camilerin dolup taştığı görüldü. Anneleriyle birlikte camide namaz kılan çocuklar da ramazan coşkusuna ortak oldu.

Vatandaşlardan Musa Akın, ramazan ayının manevi havasını yaşamak için buraya geldiğini belirterek, mübarek ayın İslam alemine 
huzur getirmesini diledi.

Metin Kaplan da ramazan ayının kentte çok daha farklı yaşandığını dile getirerek, bu mübarek günleri en güzel şekilde değerlendirmeye çalışacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 23:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142