Title of a News Article

Şanlıurfa'da üzücü olay!

Şanlıurfa’da yaklaşık 8 ay önce 4 yaşındaki çocukları Müslüm’ün milyonda bir görülen metakromatik lökodistrofi hastası olduğunu öğrenen Ağaç ailesi, yeni doğan çocuklarında da aynı hastalığın olduğunu öğrenince ikinci bir şok yaşadı.

Şanlıurfa'da üzücü olay!
banner206
 Şanlıurfa'da yaşayan Zeliha ve Mehmet Ağaç çifti, çocukları Müslüm Ağaç 3 yaşındayken gelişimi her geçen gün geriye gidince hastalık şüphesiyle doktora gitti. Uzun süren tahlillerin ardından Müslüm Ağaç'ın doğuştan milyonda bir görülen metakromatik lökodistrofi hastalığını taşıdığını öğrenildi. Çocuklarının Türkiye'de tedavisi olmayan bu hastalığı taşıdığını öğrenen Ağaç ailesi yurt dışında tedavi imkanı bulunduğunu iddia ederek yetkililerden yardım istedi. Yaklaşık 8 ay boyunca bir çok yolu deneyen aile, imkanları olmadığı için Müslüm'ü tedavi amaçlı yurt dışına götüremedi. Ayrıca Müslüm'ü kurtarmak için Türkiye'de bir imza kampanyası başlatıldı. Hayırsever vatandaşların sosyal medya ve dijital ortamda başlattığı imza kampanyası kısa sürede yarım milyonu geçti. Şu anda 4 yaşına giren Müslüm Ağaç, tedavi olamadığı için yemek yeme, konuşma ve yürüme gibi bir çok yetisini de kaybetti.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 12:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Karadağ
Ahmet Karadağ - 7 yıl Önce

Öncelikle ailenin Allah yardımıcısı olsun.
Ancak Bu hastalığın Türkiye de değil dünyanın hiç bir yerinde tedavisi yok. Parayla imkanla da ilgisi yok.
Genetik bir hastalık.Çocuk yapmadan önce ailenin genetik danışmanlık alması lazım. Eyübiye eğitim araştırmada var. Lütfen biraz araştırarak haber yapın.

SIRADAKİ HABER

banner195