Title of a News Article

Şehit Binbaşı'nın Vatan Aşkı

Şehit Binbaşı'nın Vatan Aşkı
banner206
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıya basarak şehadet mertebesine ulaşan Binbaşı Ümit Çelik’in vatan aşkındaki yolculuğunda Şanlıurfa da var.

Diyarbakır’ın Lice kırsalında devam eden operasyonlar sırasında PKK’lı teröristlerin daha önceden yola döşedikleri patlayıcıya basarak şehit olan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik ve Jandarma Uzman onbaşı Erkan Sakal toprağa verilirken arkalarında unutulmaz hikayeler bıraktılar.

Geçmiş yıllarda Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde iki yıl Jandarma Komutanlığı görevi de yapan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik’in aslen Erzincan Teczan nüfusuna kayıtlı olduğu, varlıklı bir ailenin çocuğu olmasına rağmen askerlik mesleğini severek yaptığı öğrenildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra tayininin Lice’ye çıkması üzerine müteahhitlik işleriyle uğraşan babası Sadettin Çelik’in, emekli olması için sürekli baskı yaptığı Şehit Binbaşı Ümit Çelik’in “Vatanın bu dönemde bize çok ihtiyacı var” diyerek emekli olmadığı ve Lice’deki görevine başladığı öğrenildi.
Lice 1’inci Jandarma Komando Tabur Komutanı olan Binbaşı Çelik bir yıldır bu görevde bulunuyordu.

Suruç’ta görev yaptığı sürece hafta sonları Şanlıurfa merkeze ailece gelen Binbaşı Çelik, iki çocuk babasıydı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 15:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 7 yıl Önce

ALLAH rahmet eylesin .şehadetini mübarek eylesin.

SIRADAKİ HABER

banner195