Title of a News Article

Suriyeli Mültecilere Yardım Semineri

Ceylanpınar Belediyesi İle IMPR Vakfı ve Ak Parti Ceylanpınar kadın kollarının organize ettiği, Suriyeli mültecilere yönelik eğitim ve yardım programına yüzlerce Suriyeli mülteci katıldı. Suriyeli mültecilere yönelik çocuk eğitimi ve hijyen konularında 50'şer gruplar halinde seminer verildi, Suriyeli kadınlar eğitim sonrası yardım paketleri dağıtıldı.

Suriyeli Mültecilere Yardım Semineri
banner206

Yaklaşık 600 Suriyeli mülteci aileye dağıtılan yardıma Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, IMPR yetkilileri, Arge ve Projelerden Sorumlu Başkan Danışmanı Adnan Yıldız, Kültür Ve Sosyal İşleri Müdürü Hidayet Dik ve Ak Parti Kadın kolları katıldı.

Suriyeli mültecilere yönelik eğitim ve yardım programına katılan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Arapça ve Kürtçe Suriyeli mültecilere hitap ederek, Ceylanpınar Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa her zaman tüm Suriyeli mültecilere ayırım yapmaksızın yardım yapmaya hazır olduğunu ve tüm yardım dernek kuruluşlarını Ceylanpınar'da bulunan Suriyeli mültecilere yönelik yardımlaşma yapmaları konusunda, yardım derneklerini Ceylanpınar ilçesine gelerek yardım yapmalarını istedi.

Yardım programında bulunan Başkan Atilla'ya Suriyeli mültecilerden ismi öğrenilmeyen bir bayan Ceylanpınar ilçesinde Suriyeli mültecilere yönelik açılan okul ile ilgili sorununu aktardı. Ceylanpınar İlçesinde Suriyeli çocuklar için açılan okulda aidat ücreti istendiğini ve bu aylık aidatı ödemekte zorluk çektiklerini belirttiler.

Belediye Başkanı Menderes Atilla ise, Ceylanpınar Belediyesi olarak tüm Suriyeli mültecilerin okul aidatını kendisinin karşılayacağını belirterek mültecilere müjdeyi yerinde verdi. Ayrıca Belediye Başkanı Atilla, Suriyeli mülteci çocukları için şehir içi toplu taşıma araçlarına ücretsiz olanak sağladığının müjdesini verdi.

Suriyeli mülteciler ise Belediye Başkanı Atilla'nın bu müjdeli uygulamasından oldukça memnun kaldıklarını belirterek Başkan Atilla'ya teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195